Emma Bocken wint de 1* GP-kwalificatie van Kronenberg

Emma Bocken wint de 1* GP-kwalificatie van Kronenberg

Op de 'Barnbridge Arena' graspiste in de Peelbergen werd de laatste proef van de dag inmiddels afgewerkt. Dat werd de 1* GP-kwalificatie over een hoogte van 1m30. De deelnemers kregen een parcours in twee fasen voorgeschoteld en in totaal konden 30 deelnemers doorstoten naar die tweede fase. Daarvan konden maar liefst 22 combinaties dubbel foutloos blijven. Er werd hard gereden, maar uiteindelijk bleef de winst in Nederland dankzij Emma Bocken.

Emma had voor deze proef twee ijzers in het vuur maar ze kon de snelste tijd neerzetten met de Zangersheide merrie Rinken Z (v. Riscal la Silla). De twee gingen snel en behendig door het parcours wat resulteerde in de winnende tijd van 33,84 seconden. 

Op twee zagen we Gerrit Nieberg en Cwept 4 (v. Cascadello). Zij finishten in een tijd van 45,09 seconden. Giampiero Garofalo vervolledigde met Diams de La Pomme (v. Vagabond de la Pomme) de top drie. 


CSIYH vijf- en zesjarige paarden - Roosje Brouwer in de top vijf 

Bij de vijf- en zesjarigen ging de overwinning naar Nicol Vaerini en D'Aviccio in een tijd van 31,43 seconden. Deze Diamant de Semilly-zoon was meteen ook de beste vijfjarige van de proef. Thiago Ribas Da Costa nam met Quintessential (v. Quintender 2), de beste zesjarige van de rubriek, de tweede plaats voor zijn rekening. Matheus Correa en Chic Olympique de Kreisker Z Imperio Egipicio (v. Cornet Obolensky) vervolledigden de top drie. 

Op vijf zagen we Roosje Brouwer staan. Zij leverde met de zesjarige Lannebel (v. Comme Il Faut) de beste Nederlandse prestatie in deze proef na een mooie, dubbelfoutloze omloop. Megan Laseur (Love Connects) kon zich ook nog net klasseren.Klik hier voor alle resultaten.