Emma Bocken laat Wilhelmus klinken tijdens Junioren Grand Prix bij Jumping de Achterhoek

Emma Bocken laat Wilhelmus klinken tijdens Junioren Grand Prix bij Jumping de Achterhoek
De Nederlandse jeugd is schitterend bezig bij Jumping de Achterhoek! Ook bij de Junioren werden er knappe medailles verzameld, met een gouden medaille voor Emma Bocken, en Britt Schaper die brons behaalde.

Van de 25 deelnemers wisten er uiteindelijk elf het 1.40m hoge basisparcours foutloos af te leggen en zich aldus te plaatsen voor de barrage. Hier zette Emma Bocken het beste resultaat neer, door in het zadel van de BWP ruin Incaro Ls (Carusso Ls La Silla) opnieuw foutloos af te klokken in 32.85 seconden. De Fin Jone Illi had net twaalf honderdsten meer nodig om de 13-jarige KWPN merrie Eolita L (Verdi Tn) eveneens foutloos rond te sturen en behaalde zo de zilveren medaille. Ook de derde podiumplek ging naar Nederland, waarbij Britt Schaper op de 7-jarige Guidam Sohn The Second Z (Guidam Sohn) in exact 34 seconden rondstuurde.

De vierde plek werd ingenomen door de Italiaanse Ginevra Pellicari op de rug van de KWPN vosmerrie Fortuna (Nabab de Reve). Yannick Janssen van Grunsven zette de laatste tijd bij nul strafpunten neer, en sloot zo met de BWP ruin Lugaignac Des Pouplis (Atlanctic) als vijfde in de prijsuitreiking aan.

Vind de volledige uitslag hier.