Emanuele Gaudiano voegt alweer een 5* overwinning aan palmares toe met Chalou

Emanuele Gaudiano voegt alweer een 5* overwinning aan palmares toe met Chalou

Dit is ongetwijfeld het duel van deze derde week van Fall Tour! Enerzijds heeft de Italiaan Emanuele Gaudiano al drie overwinningen op zijn naam staan ​​in drie dagen tijd. Aan de andere kant heeft de Luxemburger Bettendorf "slechts één" eerste plaats deze week, maar vier klassementen op de derde plaats, en de Grand Prix 4* van vorige week op zijn palmares. Vandaag, in het grote evenement van de CSI 5*, sloeg het voordeel om in het voordeel van Emanuele Gaudiano, die de rankingproef won met zijn trouwe Chalou (v. Chacco-Blue). Victor Bettendorf en zijn Simolo de La Roque Z (v. Spartacus TN) werden ​​derde. 

"Vandaag was Chalou bijzonder snel in de barrage. We moesten alles geven, want achter ons wisten we dat er elf andere combinaties waren met zeer ambitieuze ruiters en ook zeer snelle paarden. Misschien waren degenen waar ik het meest bang voor was Victor Bettendorf, Simon Delestre en Steve Guerdat. Ik denk dat ik een van de weinigen ben die acht galopsprongen heeft geprobeerd tussen hindernissen 1 en 2 , wat mogelijk was dankzij de grote amplitude van Chalou. Ik denk ook dat ik tijd heb bespaard op de laatste twee hindernissen. Het was in ieder geval een geweldige barrage om te rijden en het ging heel goed voor Chalou en mij. We zullen zien of het morgen hetzelfde zal zijn, in de Grote Prijs', vat Gaudiano zijn overwinning samen. 

Simon Delestre vulde het gat tussen Gaudiano en Bettendorf en werd tweede in het zadel van I Amelusina R 51 (v. Dexter R). Op vier kwam Penelope Leprovost met Texas (v. Tornesch 142) voor Steve Guerdat. De Zwitser werd vijfde met Is-Minka (v. Mylord Carthago*HN). 

Alle resultaten