Ella Wolleswinkel wint Children Grand Prix Lichtenvoorde

Ella Wolleswinkel wint Children Grand Prix Lichtenvoorde

 Twaalf combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de Children Grand Prix in Lichtenvoorde. Voor eigen publiek won Ella Wolleswinkel de Grand Prix. In de opvolgende Junioren Grand Prix bleek Amber van Marle de Nederlandse sterkhouder!

Vier combinaties wisten de barrage foutloos af te werken. Voor eigen publiek sprong Ella Wolleswinkel met de 18-jarige Capone (Casado, fokker: Franz Temmen) naar de winst. Het paar bleef ruim twee seconden voor op Helena Gola met onder het zadel de 11-jarige Carbonara MK (Contendros 2). 

Joep Schaap en Abbervail Diamant (Diamant de Semilly) volgden foutloos op de derde plaats, voor Laura Hertz-Eichenrode met KWPN-ruin, Forever 158 (Whitesnake). In de top acht plaatst ook Joelle Muijres zich met Kobalt Expres WS (Global Express VDL). Het duo sprong naar de zevende plek.

Amber Van Marle schittert op GP podium

Acht combinaties kwalificeerden zich voor de barrage van de Junioren Grote Prijs.  De Duitse amazone, Victoria Schumacher sprong naar de winst met de 11-jarige Sam vd Tojopehoeve Z (Spartacus TN, fokker: Tojopehoeve). Het paar bleef ruim één seconde voor op Julia Ganowska met Number One 28 (Numero Uno, fokker: Karsten Butenschoen).

Voor eigen publiek vervolledigde Amber Van Marle het podium. Van Marle sprong met de KWPN-ruin, Kansas (Baltic VDL, fokker: Winkoop) foutloos door de finish in 29,42 seconden. Op slechts enkele tienden van een seconde verschil volgde Amelia Zieba met Gezant (Quadros 3).

In de top tien was er nog een Nederlandse overmacht met Evi Wieflerink (Hot Lips, v. INgmar), Yfke Priem (Jetoulon PK, v. Etoulon), Wesley Ter Harmsel (Lareusa S, v. Toulon) en Isa Trip met Hugo Boss (Balou du Rouet) op een respectievelijke, zesde, zevende, achtste en negende plek.

Uitslag Children GP