Elize van de Mheen houdt Nederlandse eer hoog bij de junioren

Elize van de Mheen houdt Nederlandse eer hoog bij de junioren

Op het Europees Kampioenschap voor de jeugd blijven de Belgische ruiters sterk presteren. Nadat Dieter Vermeiren de eerste manche voor  Young Riders won, en  zo  de koppositie verzekerde voor België, overwon Thibeau Spits de eerste ronde bij de junioren. Voor Nederland wist Elize van de Mheen het beste resultaat te scoren.

In deze Speed & Handiness overwon Spits met zijn 10-jarige Bamako de Muze-merrie, Bellissimo Z. Op de rug van de Zangersheide-merrie bleef Spits net geen twee seconden voor op teamgenoot, Gilles Nuytens met onder het zadel zijn vertrouwde BWP-merrie, Jade S (Diarado). Het podium van deze eerste selectie werd afgewerkt door Kate Derwin met Ahg  Whiterock Cruise Down (Cruisings Micky Finn). 

Elize van de Mheen scoorde het beste thuis-resultaat met Ferdinand B (Verdi TN). Het paar sprong foutloos naar de 15de plek en bleef zo Elike Morsink met Dakina II (Indoctro) voor.

Met de twee overwinningen neemt België ook meteen een sterke start in de teamranking, opnieuw een close -call met gastland Nederland.

Uitslag