Eigenaar failliete handelsstal Hoge Hexel al vijf weken gegijzeld door curator

Eigenaar failliete handelsstal Hoge Hexel al vijf weken gegijzeld door curator


De eigenaar van het failliete Bol Sporthorses in Hoge Hexel wordt al vijf weken gegijzeld door curator Eddy Kolkman. Paardenhandelaar en -trainer Chris. B. (58) zit vast in het huis van bewaring, omdat hij volgens Kolkman weigert te vertellen waar zijn springpaarden zich bevinden.


Kolkman zegt op zoek te zijn naar minstens vijf springpaarden. „Hoeveel meneer er precies had binnen Bol Sporthorses weet ik niet, want daarvan hield hij geen administratie bij”, aldus de curator. Kolkman vroeg en kreeg van de rechter-commissaris toestemming om B. te gijzelen, omdat de man volgens de curator na het in september 2019 uitgesproken faillissement zijn bedrijf gewoon voortzette.

Inval politie en brandweer

Kolkman: „Hij deed dat vanuit een manege aan de Loofrietweg in Ambt Delden. Je mag niet doorgaan als ondernemer als je failliet bent.” Saillant detail: politie en brandweer deden in juni vorig jaar een inval bij de boerderij met paardenstallen Ambt Delden op verdenking van de aanwezigheid van een hennepplantage dan wel drugslab, maar er werd niets aangetroffen.

Meegedaan aan concours in Wierden

Chris B. zou in juli vorig jaar met drie springpaarden hebben meegedaan aan een concours in Wierden. Zijn naam en die van de paarden komt althans voor op de startlijst, die Kolkman opvroeg bij de organisatie. „En ik heb aanwijzingen dat hij daarnaast nog twee andere paarden bezit en ik wil weten waar die zijn.” De curator liet ook beslag leggen op de paardentrailer van Bol Sporthorses, dat bezweek onder een schuld van circa 150.000 euro.

Één paard opgespoord

Vorig jaar slaagde Eddy Kolkman er wel in een ander springpaard, Feinschnitt, van Bol Sporthorses op te sporen dat volgens hem in de failliete boedel thuis hoorde, maar inmiddels in bezit was van Frits Grandia van de gelijknamige handelsstal uit Bleiswijk. Met Grandia ontstond discussie over het eigendomsrecht. In de gang van het gerechtsgebouw in Almelo kocht Kolkman het paard uiteindelijk voor 25.000 euro van Grandia om Freinschnitt direct voor een aanzienlijk hoger bedrag door te verkopen aan een koper die hij al had gevonden.



Bron: Tubantia