Duitsland wint Nations Cup in eigen land in Aken. Nederland zevende

Duitsland wint Nations Cup in eigen land in Aken. Nederland zevende

Het was spanning alom tijdens de loodzware Rolex Nations Cup van Aken. In totaal was er 1.000.000 euro te verdelen in deze Landenprijs. Het waren de laatste ruiters die de beslissing lieten vallen wie welke medaille huiswaarts zou nemen. Uiteindelijk won een ijzersterk Duitsland op eigen terrein.

Na de eerste omloop stond Nederland nog zesde. De ruiters in Oranje wisten helaas de prestatie niet te versterken.  Waar Harrie Smolders het met de 11-jarige Bingo du Parc (Mylord Carthago*HN) het in de eerste omloop nog foutloos hield, sprong hij met wat pech een balk uit de lepels in de tweede omloop. Smolders zette zo met één nulronde en één ronde met vier punten het beste Nederlandse resultaat. De Nederlandse equipe strandde uiteindelijk op de zevende plek.

Duitsland wint in eigen land

In de tweede ronde kwamen de ruiters in omgekeerde volgorde aan de start. Voor Groot -Brittannië was John Whitaker met Unick du Francport (Zandor) de laatste starter. Groot-Brittannië kreeg dan na een pechfout op de stijlhindernis met plank, een totaal van acht punten.

De winst bleef na sterke rondes van de thuisruiters in eigen land bij Duitsland. Dit team verzamelde slechts vijf punten over de beide omlopen.

Voor het winnende team imponeerde zonder meer Janne Friederike Meyer-Zimmermann met de 10-jarige Messi van 't Ruytershof (Plot Blue). Na haar dubbele nulronde was de winst zo goed als zeker voor Duitsland.  Andre Thieme en DSP Chakaria (Chap 47) moesten als laatste zelf niet meer starten om de winst te verzegelen.

Uitslag

F. © Holcbecher for Equnews