Duitsland wint eerste League of Nations. Nederland maakt hoop niet waar...

Duitsland wint eerste League of Nations. Nederland maakt hoop niet waar...

De eerste kwalificatiewedstrijd van de nieuwe Longines League of Nations in Abu Dhabi leverde alvast topsport. De ruiters in Oranje wisten de verwachtingen niet in te lossen. Duitsland wint uiteindelijk na een spannende tweede ronde van Ierland...

De Nederlandse equipe kampte met pech in de eerste omloop. Zowel Tani Joosten met Galdal ME (Zambesi TN) als Loewie Joppen met Havel van de Wolfsakker Z (Hos d'O) hielden de schade beperkt tot één springfout. Jur Vrieling en Jourdain VDL (Zapatero) finishten met vijf punten. Verder kwam ook Kim Emmen met de 11-jarige Inflame Go (Namelus R) voor Nederland aan de start.

Met dit resultaat kwamen de ruiters in Oranje niet aan de start van de tweede ronde.

De acht beste teams kwamen in de tweede ronde met drie combinaties aan de start. Met in totaal acht punten over beide omlopen won uiteindelijk het Duitse team de eerste League Of Nations! Jörne Sprehe en Sprehe Hot Easy (Andiamo Z) noteerden als enige een dubbel foutloze omloop. Christian Kukuk en de Belgische hengst, Mumbai (Diamant de Semilly) finishten met één springfout over beide omlopen. Voor David Will en My Prins van Dorperheide (Zilverstar T) was er telkens één springfout. In het Duitse team kwam verder Christian Ahlmann foutloos aan de start met Blueberry (Contrad).

Michael Blake zijn Ierse team volgde met twaalf punten op de tweede plaats. Voor Ierland bleef Richard Howley met Consulent de Prelet Z (Consulent Z) foutloos over beide omlopen. Henrik Ankarcrona en zijn Zweedse equipe vervolledigden de top drie met 20 punten. Voor Zweden bleek Henrik von Eckermann met de 11-jarige KWPN-merrie, Iliana (Cardento) de sterkhouder met een dubbel foutloze omloop.

Uitslag