Duits en Zwitserse overmacht in de Youngster Tour van Leipzig

Duits en Zwitserse overmacht in de Youngster Tour van Leipzig

Vandaag werden de tweede Youngster Tour Kwalificaties verreden in Leipzig. Bij de zevenjarigen sprong Tim Rieskamp-Goedeking naar de winst met de 7-jarige Celly (Calato). Kaya Lüthi en de zoon van Comme Il Faut, Untouchable 34 bleken onverslaanbaar bij de achtjarigen.

Bij de zevenjarigen sprong de Duitse springruiter, Tim Rieskamp-Goedeking met de Westfaalse merrie, Celly (Calato) naar de winst. Het paar was bijna twee seconden sneller dan Mario Stevens met onder het zadel de zoon van Cornet Obolensky, Cornet de Semilly. Jan Meves volgde met Hoheit (Casall) op de derde plaats.

Meves en de Holsteiner-merrie plaatsten zich gisteren nog op de tweede plek. Net als de dag voordien volgde Marcus Ehning met Comme sa Mere (Comme Il Faut) op de vierde plaats. De nummer drie van gisteren, Jos Verlooy en Parise van den Dael (I Am Moerhoeve's Star) tikten ditmaal één balk uit de lepels wat goed was voor de achtste ranking.

Van plek twee naar één bij de achtjarigen.

Gisteren won Denis Lynch met Chocolate 48 bij de achtjarigen. Ditmaal bleek Kaya Lüthi met de zoon van Comme Il Faut, Untouchable 34 de beste. Op ruim één seconde voorsprong hield de Zwitserse Felix Hassmann van de winst met de 8-jarige Elli (Eldorado vd Zeshoek). Martin Fuchs en Viper Z (Vigo d'Arsouilles) plaatsten zich gisteren ook in de prijzen. Het Zwitserse duo strandde ditmaal op de derde plaats.

Net buiten het podium volgde Philip Rüping met Medarco PS (Messenger) voor Maximilian Weishaupt met de 8-jarige Cornezine (Zinedine).

Alle uitslagen