Dubbelslag voor Leopold van Asten in Kronenberg: winst in CSI1* Grote Prijs

Dubbelslag voor Leopold van Asten in Kronenberg: winst in CSI1* Grote Prijs

Voor de tweede keer op één dag pakt Leopold van Asten goud in Kronenberg! in het zadel van VDL Groep Iron Z (v. Charisma Z) wist hij in 28,74 seconden naar de overwinning te rijden in deze CSI1* Grote Prijs. Over de hoogte van 1.30m/ 1.35m was hij de snelste in de jump-off. 

Marlon Modolo Zanotelli kon met Eclair de Rouhet (v. Cardero Champs Elysees Boismar) de klok stoppen op 28,89 seconden, wat goed was voor een tweede plaats. Kendra Claricia Brinkop was vorig weekend nog tweede in de Wereldbeker van Verona maar moest vandaag plaatsnemen op de derde plek. Met Eclatant (v. Berlin) wist ze een foutloze ronde te noteren in 28,91 seconden. 

Plaats vier en vijf waren voor Ellen Whitaker (Schugga Tschei) en Anna Marie Vitek (Lanoso). 

Denis van den Brink (Joy Of Spring R) en Jo-Elle Jorissen (Ivanka) wisten voor andere Nederlandse klasseringen te zorgen. 

Klik hier voor het resultaat. 

In de CSI2* 1.40m proef eerder deze namiddag wist Nederland ook van zich te laten horen. Maud Roosendaal (Hamilton) reed naar een top tien klassering met een zevende plaats. Joy Lammers (Hero) en Dennis van den Brink (Ivar) zorgden voor nog andere Nederlandse klasseringen. 

De winst in deze 1.40m proef Twee Fazen Special was voor Zweedse Angelica Augustsson Zanotelli met Danna RJ (v. Quiz Time) die een foutloze tweede fase noteerden van 25,50 seconde. Karl Brocks kon met Valeska Z (v. Van Gogh) naar de tweede plaats rijden in 25,88 seconden. Oleksandr Prodan en Carlsberg 10 (v. Lord Z) vervolledigden het podium met een tijd van 25,92 seconden. 

Op vier en vijf zien we Harm Lahde (Brisbane 12) en Leonie Peeters (Quaresmas de Marchesana). 

Klik hier voor de resultaten.