Doron Kuipers en Kim Emmen zegevieren op de Sunshine Tour

Doron Kuipers en Kim Emmen zegevieren op de Sunshine Tour

Op de Sunhine Tour in Vejer de la Frontera waren de TeamNL ruiters in uiterste topvorm vandaag. Over de hele lijn wisten ze zich meerdere malen te klasseren vandaag en bovendien het Wilhelmus te laten weerklinken tijdens de Youngster Tour. 

Youngster Tour rubrieken

In de Youngster Tour rubriek voor de zesjarige paarden was het Doron Kuipers die de ereronde mocht leiden. In het zadel van Hannibal Style VK Z (v. Heineken VK) snelde hij naar de eerste plaats in 63,81 seconden. Faye Sutton kon rekenen op Billy Hepburn (v. Chaccoon Blue) om in 64,61 seconden tweede te eindigen. De top drie werd aangevuld door Bianca Babanitz met Chicago Freestyle (v. Calcio) met een tijd van 67,72 seconden. 

Arthur Da Silva (AGS Casallida) en Adrianna Ostrocska (Pleasure Blue) waren goed voor een vierde en vijfde plaats. 

In het tweede klassement van de zesjarige paarden domineerde de Nederlandse ruiters opnieuw het klassement. Zo reed Geert van Asten met Lord Pleasure (v. For Pleasure) naar de tweede plaats. Kim Emmen en Robin Bril (Lannan van de Kruishorst) zorgden voor nog andere Nederlandse klasseringen bij de zesjarigen. 

Bij de vijfjarige paarden toonde Kim Emmen wederom in topvorm te zijn en eindigde ze met Aga Blue DMH Z (v. Aganix du Seigneur Z) knap derde. 

CSI4* rubrieken

Kim Emmen bleef goed op dreef op Spaanse bodem en sprong in de CSI4* 1.30m Medium Tour naar het goud. In het zadel van Fiona (v. Warrant) snelde ze naar de eerste plaats. Doron Kuipers en Isidoor (v. Dynamo) eindigden knap derde in deze rubriek. 

Vervolgens sprong Kim Emmen (Island V G) in de CSI4* 1.45m Medium Tour naar een top vijftien klassering. Ook Frank Schuttert (Gream) sprong er in de kijker. In het CSI4* 1.40m Medium Tour snelde Eric van der Vleuten (Gisca) naar een zesde plaats. De CSI4* 1.35m Big Tour zag ook verschillende NL klasseringen. Daar zorgden Tamara Klop (Happy Handsome) voor maar ook Eric van der Vleuten (Icaronne-S), Gerco Schröder (Glock's Brilliant Berlin) en Kim Emmen (Highway). 


Klik hier voor de resultaten.