Doron Kuipers en Jack Ansems regeren op Jumping Houten

Doron Kuipers en Jack Ansems regeren op Jumping Houten

Op de Zilfia's Hoeve in Houten wordt er dit weekend het Jumping Houten verreden. Hier komen naast de breedtesport ook de rubrieken als het 1m50 en 1m40 aan bod. Vanavond staat de Grote Prijs van Houten op het programma. 

Gisteravond stond echter in het teken van het 1m50 springen waar het Doron kuipers was die met de Canturo nakomeling Calgary de winst op naam wist te schrijven. Hij deed door in de barrage een tijd te noteren van 44.59 seconden. 

Daarmee liet hij onder meer Leon Thijssen achter zich die voor deze rubriek zijn Estoril (v. Calvaro Z) had gezadeld. Het tweetal eindigde hier op de tweede plaats in 45.88 seconden. Voor Remy Ellis en haar Flinton TN (v. Clinton) is er dan in 47,2 seconden de derde plaats. 

Rob Heyligers stuurde Cassius Clay Vdv Z (v. Calvino Z) naar een vierde plaats. Beau Schuttelaar noteerde met Caretino (v. Singulord Joter) een razendsnelle tijd, maar 4 strafpunten hielden haar van de tweede plaats af. Uiteindelijk noteerde ze er een vijfde plaats. 

1m40

Het 1m40 viel prooi aan Jack Ansems en Excellent (v. Lexicon) die in 37.92 seconden de finish bereikten. Hij bleef er zo Bert-Jan Zuidema voor die met Fleurabella-V (v. Diarado) in 38.55 seconden op de tweede plaats eindigde. Marco Sas neemt met Galileo van de Hagenhorst (v. Numero Uno) dan de derde plaats voor rekening met een tijd van 38.9 seconden. 

De overige top vijf is voor Sanne Thijssen. Zij werd vierde met It's Me (v. Cicero) en nog eens vijfde met de Vulkano nakomeling Valentino Z.