Deze week drukte bij Zangersheide ... BK, WK, enz.

Deze week drukte bij Zangersheide ... BK, WK, enz.

Van 21 tot 25 september komen 's werelds meest getalenteerde vijf-, zes-, en zevenjarige springpaarden weer samen op Domein Zangersheide. Het evenement zal naast de FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses ook het toneel zijn voor de FEI Sires of the World, het Belgisch Kampioenschap Springen, de hengstenkeuring van Studbook Zangersheide

Een selectie van de best presterende jonge paarden van over de hele wereld komen vier dagen lang onder de aandacht in Lanaken bij de FEI WBFSH Jumping World Breeding Championship for Young Horses. Paardensportliefhebbers kunnen hun hart op halen bij het zien van nieuwe combinaties, nationale kampioenen en tevens zullen enkele medaillewinnaars van vorig jaar hun krachten komen meten.

Eremetaal verdedigen

Op de startlijst staan de reserve-kampioen van vorig jaar Crowny NW (v. Crown Z x Pontiflex 9) met amazone Angelique Rüssen, nu aan zet bij de zevenjarigen. En de vijfjarige zilveren en bronzen eremetaalhouders van 2021, Quabriolet van het Bildeken (v. Anakin van Schuttershof x Burggraaf) en Loharna-P (v. Carrera VDL x Burggraaf), zullen hun kansen beproeven bij de zesjarigen.

Klik hier voor deelnemerslijst WK jonge paarden