Deusser en Tobago winnen LGCT Grand Prix van New York!

Deusser en Tobago winnen LGCT Grand Prix van New York!

Vier combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.60m LGCT Grand Prix van New York. Onder het toeziend oog van het Vrijheidsbeeld won uiteindelijk Daniel Deusser met de 14-jarige Tobago Z de 100.000 euro gedoteerde eerste prijs.

Deusser en zijn Zangersheide-hengst, Tobago Z (Tangelo vd Zuuthoeve) sprongen naar de winst in 41,07 seconden.  Het paar bleef zo slechts enkele honderdsten van een seconde voor op België's, Pieter Devos met onder het zadel de 15-jarige Mom's Toupie de la Roque (Kannan). 

Malin Baryard Johnson en H&M Indiana (Kashmir van 't Schuttershof) kwamen als derde over de eindmeet voor Shane Sweetnam met Alejandro (Acorado's Ass) die vierde werd.

"De druk was niet immens vandaag," vertelt Deusser na afloop. "Ik ben reeds gekwalificeerd voor de Super Grand Prix. De druk zou waarschijnlijk hoger geweest zijn mocht dit nog niet het geval zijn. Vandaag dacht ik gewoon aan het winnen van de proef en alles lukte... super gewoon," gaat de springruiter verder.

"Altijd leuk als je als laatste aan de start komt in de barrage en uiteindelijk de proef wint. Richting hindernis 13 had ik misschien nog één galoppas minder kunnen rijden, ik wist dus dat er een mogelijkheid was dat ik zou winnen, maar was niet 100% zeker. Uiteindelijk is dat steeds het 'spel' dat je speelt."

Voor eigen publiek vervolledigde McLain Ward uiteindelijk de top vijf. De Amerikaan noteerde met Contagious (Contagio) de snelste chrono met één springfout, in de basis omloop. 


Volledige uitslag