De Peelbergen: mooie ochtend voor de Nederlanders met klasseringen voor Joppen, van de Rijt, Kemper, Vollenberg, ...

De Peelbergen: mooie ochtend voor de Nederlanders met klasseringen voor Joppen, van de Rijt, Kemper, Vollenberg, ...

In De Peelbergen wordt er nog steeds op internationaal niveau gesprongen. Zonet werd één van de hoogtepunten van de ochtend verreden: een 1m45 rubriek met barrage. In een barrage met dertien bleek de Braziliaan Thiago Ribas da Costa de snelste. In het zadel van Kinky van't Heike (v. Epleaser van't Heike) kon hij een foutloze barrage achter zijn naam noteren in 35,84 seconden. 

Felix Hassmann en Gsi Pit Perigueux (v. Perigueux) namen de tweede plaats voor hun rekening. Ook zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 37,10 seconden. Elisa Strubbe en Thijssen Sr Z (v. Tyson) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 37,45 seconden. 

Chloe Lemieux (Barika van de Helle) en Laurens Houben (Eurofighter EP) eindigden op plaatsen vier en vijf.

De beste Nederlandse prestatie kwam van Loewie Joppen. In het zadel van Important Style VK (v. Falaise de Muze) kon hij een foutloze ronde achter zijn naam noteren in 41,99 seconden. Dat leverde hem de zesde plaats op. Teddy van de Rijt en Herma (v. Ukato) eindigden op de zevende plaats. Voor Lars Kersten en Iliana (v. Cardento 933) was de tiende plaats weggelegd. Aniek Poels kon zich met Sir Charlie Chaplin (v. Chap 47) op de twaalfde plaats klasseren. 

In het 1m15 van de CSI1* competitie zorgde Fabienne Franssen voor de beste Nederlandse prestatie. In het zadel van Ghilly sprong ze in 31,33 seconden naar de tweede plaats. 

Bij de 5- en 6-jarige paarden was Jules De Bruijn de beste Nederlander. In het zadel van Keystone VDL (v. Etoulon) sprong hij naar de derde plaats door in 32,11 seconden een foutloze ronde te springen. Angelique Hoorn en Kris (v. Eldorado vd Zeshoek) sprong naar de vierde plaats. Zij noteerden een foutloze ronde achter haar naam in 32,30 seconden. Henk Frederiks en Kornuit Vdp (v. Contendro I) volgden op de tweede plaats. Voor Johan Bergs en King London's Diamond (v. Carembar de Muze) was de achtste plaats weggelegd. Daarnaast eindigde hij met La Luna Especiale (v. Cape Coral Rbf Z) op de twaalfde plaats. 

Bij de 7-jarige paarden slaagde Roy van Beek erin om de overwinning op zijn naam te schrijven. Hij reed Oilily (v. Galisco van Paemel) foutloos naar de finish in 28,70 seconden. Mario Stevens en Carrie 22 (v. Christian 25) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 29,55 seconden. Raposa Schaefer en Oechie-K (v. I'm Special de Muze) vervolledigden de top drie na een foutloze ronde in 31,23 seconden.

Desiree Kemper (Cornetta of Victory) en Joni Vollenberg (Jillz SA) volgden op plaatsen vier en vijf. 

Lars Kersten (Jalandra) en John Steeghs (Jardin) konden zich ook klasseren.


Klik hier voor alle resultaten