De laatste selectie van de GMB competitie kent zijn winnaars

De laatste selectie van de GMB competitie kent zijn winnaars

De selecties van de GMB-competitie zijn afgelopen weekend op hun einde gekomen. De laatste selectieproef leverde winst op voor Jasmin Seppälä bij de vierjarigen terwijl Britt Schaper opnieuw kon winnen bij de vijfjarigen. Bij de zes- en zevenjarigen kon Iris Hakvoort winnen. 

Vierjarigen

Alle drie de ereplaatsen van de vierjarigen werden door een amazone in de wacht gesleept. Het was opnieuw Jasmin Seppälä die naar het goud sprong, net als in Luttenberg. Dit keer kon Magic Mike Z (v. Magnum van 't Heike) haar de overwinning bezorgen met een totaal van 25,8. In het zadel van Catapult Z (v. Chacfly) eindigde Emilia Kerimaa op twee nadat ze 24,9 toegewezen kregen. Met het minieme verschil van 24,8 werd Sally Hopkinson derde met Azure Z (v. Apardi). 

Vijfjarigen

Bij de vijfjarigen was het tot op het laatste nippertje spannend maar was het uiteindelijk Britt Schaper die kon winnen op de zelfgefokte Bokito vd Woesteneinde (v. Brantzau). Marcelle Hokske volgde op een seconde in het zadel van Meloma HB (v. Impressive VDL). Deze imposante merrie is niet minder dan de halfzus van Faltic HB, Ben Maher's toppaard. Muchacho (v. Grandorado TN) zorgde voor het brons voor Ties Rotstegge. 

Zes- en zevenjarigen

Iris Hakvoort kreeg het goud omgehangen bij de zes- en zevenjarigen. Gustafson Z (v. Guidam Sohn) sprong bijna twee seconden sneller dan zijn dichtste achtervolger. Die titel kwam op naam van Dikato van het Hoefsmidhof Z (v. Dominator Z) onder het zadel van Noelle Kolkman. Luke Hill werd derde op de rug van Louay Fortuna (v. Cohinoor). 

Finale

De GMB Jongepaardencompetitie houdt zijn finales tijdens het internationale concours van Vragender. Op donderdagavond 24 november bijten de vijfjarigen de spits af. De zes- en zevenjarigen mogen het dan weer beslechten op woensdag 30 november. Als laatste nemen de vierjarigen het tegen elkaar op, op zaterdag 3 december. De startlijsten vind je hier

Alle resultaten vind je hier