De FEI opent zijn biedingsplatform voor de Longines League of Nations!

De FEI opent zijn biedingsplatform voor de Longines League of Nations!

Het is zover! Het bieden voor de kwalificatiewedstrijden én de finale voor de Longines League of Nations Series, die in 2024 van start zullen gaan, is geopend. Voor de evenementen gaande van 2024 tot en met 2027 kunnen organisatoren nu een bod uitbrengen en zo proberen de wedstrijden tot bij hen te halen.

De FEI maakte eerder al bekend dat ze de Longines League of Nations Series wou gaan hervormen, wat uitmondde in een totaal nieuw concept waarin vijf kwalificatiewedstrijden gereden worden, afgesloten door een finalewedstrijd. In dit concept werd door de FEI opgenomen dat de tien beste landen, gebaseerd op de Longines Ranking, hieraan kunnen deelnemen met als doel om zich te kwalificeren voor de finale, waar een pak geld op het spel staat. De prijzenpot bedraagt maar liefst 1,6 miljoen euro, aangevuld met diverse extra's. 

Hoewel het opgestelde concept met bijhorende regels momenteel nog voorligt bij het FEI Jumping Committee, waarna ze uiteindelijk voorgelegd zal worden bij het FEI-bestuur, zijn de biedingen dus geopend. Het bieden kan exact een maand en wordt afgesloten op 23 juni 2023. 

Bekijk het platform hier