Dave Maarse scoort brons bij 7- en 8-jarigen Deurne

Dave Maarse scoort brons bij 7- en 8-jarigen Deurne

In Deurne sprongen de 7- en 8-jarigen vanavond hun laatste proef. Zowel Dave Maarse als Logan Fiechter haalden er alles uit de kast, wat hen beloond werd met een bronzen medaille en een plek vlak naast het podium.

Maarse en Fiechter waren de enige Nederlanders die zich uiteindelijk tussen de negen barrage kandidaten wisten te plaatsen. Het goud in de proef ging naar de Amerikaanse Julie Wellens en de 7-jarige BWP ruin Phoenix Vd Withoeve (Hunters Scendro), gefokt door de familie De Beck. Met een chrono van 40.28 seconden klokte het duo bijna een seconde sneller af dan de Duitser Marco Kutscher op Smokin Joe (Stakkato). Dave Maarse rekende op de KWPN merrie Kaiserin (Zapatero) om de tijd te stoppen op 41.29 seconden, waarmee ze slechts zeven honderdsten te kort kwamen voor zilver.

Net buiten het podium volgde landgenoot Logan Fiechter dan in het zadel van zijn bruine merrie Kanny (E-Ginton Z), met een foutloze tijd van 44.03 seconden. De laatste plek binnen de top vijf ging naar de Braziliaan Matheus Corrêa en Paluna d'Eclipse (Catoki).

Vind de volledige uitslag hier.