Daniel Deusser en Bingo Ste Hermelle winnen LGCT Grand Prix Cannes

Daniel Deusser en Bingo Ste Hermelle winnen LGCT Grand Prix Cannes

Onder het kunstlicht in de piste van de LGCT Cannes kwalificeerden zes combinaties zich voor de herkansing van de 1.60m Grote Prijs van Cannes. Uiteindelijk sprong Daniel Deusser naar de winst met de 11-jarige SF-zoon van Number One d'Iso, Bingo Ste Hermelle. Harrie Smolders, die overigens Bingo vroeger al uitbracht, scoort als beste Nederlander in de prijzen.

Het paar sprong naar de winst in 34,62 seconden en bleef zo nipt voor op de Amerikaanse springruiter, Spencer Smith. Smith klokte eveneens af in minder dan 35 seconden met de 15-jarige Theodore Manciais (Kashmir van Schuttershof). De derde trede van het podium kwam op naam van Olympisch kampioen, Ben Maher en de 12-jarige Faltic HB( Baltic VDL).

Net buiten het podium strandde Max Kühner op de vierde plaats. Op de rug van Eic Coriolis Des Isles (Zandor) was hij de traagst foutloze in de barrage. Fernando Martinez Sommer vervolledigde de top vijf met de KWPN-ruin, High Five (Glasfow vh Merelsnest).

Eveneens geklasseerd sprong Harrie Smolders met zijn 13-jarige Monaco (Cassini II) naar de elfde plek. Sf-Equestrian ruiter, Bart Bles volgde met de zoon van Cooper van de Heffinck, Kriskras DV.

Uitslag