Daniek Vissers: "Tof zo winnen, alleen spijtig dat m'n merrie niet echt op foto wil..."

Daniek Vissers: "Tof zo winnen, alleen spijtig dat m'n merrie niet echt op foto wil..."

Met de klanken van het Wilhelmus komt er vandaag een einde aan een spannende en enerverende springdag op de KNHS Indoorkampioenschappen powered by Witte van Moort. De laatste kampioen die op zaterdag gehuldigd werd was Daniek Vissers die de 1.00m Cat. D/E op naam schreef.

Ook vandaag keerden de top drie van de laatste rubriek zich in de richting van de Nederlandse driekleur tijdens het Nationale volkslied. En laat dat nu precies de drie ‘dubbel-nullers’ zijn van klasse 1.00 D/E. Een spannende barrage waar het voor Daniek Vissers helemaal goed liep. De goedlachse Limburgse houdt de eer van haar regio hoog. In alle andere rubrieken van vandaag leverden Overijssel en Noord-Brabant de kampioenen. Ze hoopt zich hier dan ook in de kijkers te rijden, want de 14-jarige heeft een doel: ze wil niets liever dan de Europese Kampioenschappen bij de pony’s rijden. Over haar pony Hello is Daniek vol lof. Er is alleen één groot nadeel: “De merrie wil niet op de foto. Ze heeft de oren naar achteren of schudt met haar hoofd, altijd!”

Uitslagen Klasse 1.00 cat. D/E sponsored by Agradi
1. Daniek Vissers (Limburg, Veulen) - Hello, 0/0/34.33 sec
2. Naomi Wastenecker (Gelderland, Oosterwold) - Flits, 0/0/34.43 sec
3. Suus Braamhaar (Overijssel, Bornerbroek) - Garcia, 0/0/35.69 sec

Imke Boden is de gelukkige winnaar in de klasse 1.00m Cat. C, dit met haar pony Hoge Linthorst Ali B. Drie kandidaten mochten zich melden voor de barrage van de koningsklasse van de categorie C. En één daarvan was Imke Boden met haar Hoge Linthorst Ali B. Ze moest als laatste de ring in, en wist van haar broer dat haar vriendin Lieselot Kooreman (zilver) een strakke tijd neer had gezet. Sterker nog, hij zei dat ze maar op safe moest gaan omdat ze die tijd nooit zou verbeteren. En daarmee zette hij Imke juist op scherp. “Ik heb nu de laatste lijn alles gegeven en dat had ik anders waarschijnlijk niet gedaan.” Deze overwinning was voor de Brabantse heel speciaal, hoewel ze al een keer eerder op de Hippiade in een lagere klasse het goud omgehangen kreeg. “Dit was de laatste wedstrijd die ik met hem heb gereden, maar hij blijft bij ons op de club, dus ik zal hem nog wel zien."

Uitslagen Klasse 1.00 cat. C sponsored by Pavo
1. Imke Boden (Noord-Brabant, Essen) - Hoge Linthorst Ali B, 0/0/32.48 sec
2. Lieselot Kooremans (Noord-Brabant, Turnhout) - Sensation SW, 0/0/33.17 sec
3. Rebecca Hoffmann (Friesland, Oldetrijne) - Mr. Lex, 0/8/43.04 sec

bron: KNHS - F. © KNHS