Dani Waldman bijt van zich af na social-media storm: "Mijn paarden brengen wel degelijk tijd buiten hun stal door"

Dani Waldman bijt van zich af na social-media storm: "Mijn paarden brengen wel degelijk tijd buiten hun stal door"

Dani Waldman, de opvallende springamazone met veren in het haar, kwam afgelopen weekend zwaar onder vuur te liggen op Instagram. Eén van haar volgers vroeg of haar toppaarden veel op weide komen waarop Waldman antwoordde dat ze dat niet doet uit angst voor blessures. Dat antwoord was de aanleiding van een heuse social media storm. 

"Het begon met één vrouw die bijzonder boos was", aldus Waldman. "Ze zei dat ik me moest schamen. Daarna werd het pas echt gemeen. Mijn persoonlijkheid werd aangevallen, wat helemaal niets te maken heeft met het onderwerp in kwestie. Het voornaamste doel leek op dat moment het verspreiden van haat en als ik ergens niet tegen kan, is het dat wel", gaat ze verder. 

"Als iemand had gezegd, 'dat is interessant, waarom doe je dat op die manier?' had ik mijn visie kunnen verdedigen. Maar dat was nu helaas wel anders. Ik denk dat mensen vaak willen bewijzen dat ze 'meer over paarden weten dan jij'. Mijn paarden gaan wel degelijk uren per dag naar buiten", verklaart ze verder? "Ze komen waarschijnlijk meer buiten dan een gemiddeld paard dat een paar uur per dag op weide staat. Mijn paarden gaan in de stapmolen of op de loopband, dan gaan ze weer even terug in de box, ze worden gereden in onze piste maar ook in het veld, in het bos, op de renbaan, langs het kanaal... We brengen zo veel mogelijk variatie in onze trainingen. Dan gaan ze terug om gevoederd te worden, dan misschien nog eens op de loopband en dan kunnen ze een uur lang aan de hand grazen". 

"Ik ben het er volledig mee eens dat paarden geen 23 uur per dag opgesloten mogen staan. Maar er is altijd een grijs gebied in hoe de wereld functioneert. Ik heb de middelen en de faciliteiten om zoveel mogelijk tijd met mijn paarden buiten door te brengen. Ik denk dat een paard dat bijvoorbeeld 24/7 in de modder staat, minder zal bewegen, ook al staat hij buiten. Het enige wat ik doe, is dag in dag uit zo goed mogelijk voor mijn paarden proberen te zorgen. Dat is uiteindelijk mijn plicht als ruiter en als eigenaar", besluit ze.


Bron: Horse & Hound