Daan Van Geel dringt zich op in GP-kwalificatie Azelhof

Daan Van Geel dringt zich op in GP-kwalificatie Azelhof

De tweede week van de Springtour in het Azelhof kent zijn winnaar van dag één! In de kwalificatie voor de Grote Prijs was Daan Van Geel de Nederlandse sterkhouder en wist een plek in de top tien te veroveren tussen heel wat andere kleppers.

Met z'n drietjes hielden de Nederlandse combinaties zich sterk in een uitdagend deelnemersveld voor de Grote Prijs-Kwalificatie. Daan Van Geel zorgde voor het beste resultaat en eiste een plek in de top tien op. In het zadel van Just Blue (v. VDL Zirocco Blue) werd hij zevende. Voor Peter Bulthuis was er net geen plek in de top tien, hij eindigde met Kempinsky HX (v. Don Diablo HX) op elf. Teddy van de Rijt was de laatste Nederlandse combinatie die zich wist te plaatsen en zette Herma (v. Ukato) af op zestien.

De Belgen domineerden deze rubriek met maar liefst zeven Belgische uitslagen in de top tien. Zo bleef ook de overwinning in eigen land en kwam op naam van Frederic Vernaet. De ruiter kon wederom rekenen op de schimmelmerrie Born to Win AP Z (v. Bentley). Het duo zette de winnende chrono op 58,19 in deze rubriek rechtstreeks op tijd. Daarmee lieten ze onder andere Gilles Thomas achter zich die op Miu Miu van Overis (v. Inshallah de Muze) genoegen moest nemen met het zilver nadat ze ruim drie seconden na Vernaet finishten. Thomas werd op de hielen gezeten door Katja Haep die met Chupalina 2 (v. Clarimo) derde werd.


De volledige uitslag vind je hier