Daan Adams schittert op podium van Junioren Grand Prix

Daan Adams schittert op podium van Junioren Grand Prix

In Opglabbeek was het hoogtepunt voor de Junioren de Grand Prix. Slechts enkelen schopten het tot in de barrage, Daan Adams veroverde knap een plaats op het podium.

Met dertien van de negenendertig combinaties aan de start van de barrage beloofde het een spannend slotstuk te worden voor de Junioren in het Sentower Park. Nederlander Daan Adams sprong naar het podium en greep brons in het zadel van Ginette vd Kempenhoeve (v. Non Stop). De tienjarige merrie tikte een balk uit de lepels maar maakte dat goed met haar snelheid. 

Ook Siebe Leemans veroverde een plek in de top tien. Zijn barrage op Karamella (v. Plot Blue) eindigde met twee springfouten en een tiende plaats. 

Enkel de top twee hield het foutloos maar was daarbij ook nog eens heel snel. De winnende tijd van 35,10 kwam op naam van Jone Illi. De Finse ruiter mocht als eerste de barrage aanvatten en zette zich meteen bovenaan de rangschikking en werd niet meer van zijn troon afgehaald. Enkel Noora Von Bülow kon dicht bij zijn tijd komen maar had toch 60 honderdsten meer nodig om foutloos te blijven met Interstar B (v. I'm Special de Muze) en werd tweede.

Alle resultaten