CSI 3* Hubside Jumping: zal een amazone de Hubside Store Grand Prix Presented by Indexia winnen?

CSI 3* Hubside Jumping: zal een amazone de Hubside Store Grand Prix Presented by Indexia winnen?

Voorlopig zijn nog maar weinig vrouwelijke ruiters erin geslaagd om hun naam toe te voegen aan de lijst van winnaars van de Grote Prijs van de HUBSIDE JUMPING Grimaud-Golfe de Saint-Tropez, een circuit van uitmuntendheid dat in 2019 is gelanceerd door de internationale ruiter en succesvolle ondernemer Sadri Fegaier. Sinds gisteren is de competitie hervat in de ring van Haras des Grillons, met een bijzonder indrukwekkende line-up van amazones. En wat als zondag een vrouw deze mannen zou overwinnen en als winnares uit de bus zou komen, in de voetsporen van de Amerikaanse Jessica Springsteen, de laatste amazone die in juni 2021 zegevierde in de Hubside.Store Grand Prix presented by Indexia? Er doen geen Nederlandse amazones mee in de 3* competitie van St. Tropez, maar dat wil niet zeggen dat we niet voor andere amazones kunnen supporteren! 

Eén ding is nu al zeker: de Amerikaanse Jessica Springsteen, de laatste amazone die in juni 2021 de Hubside.Store Grand Prix presented by Indexia won, zal niet opnieuw naar de overwinning kunnen springen in deze rubriek. Hoewel ze deze week aanwezig is op de Franse Rivièra, heeft de huidige zilveren medaillewinnares van het Olympisch team en dochter van de legendarische Boss, Grimaud en de HUBSIDE JUMPING gekozen om haar Europese zomerseizoen te lanceren... maar ze zal wel deelnemen aan de CSI 2*-rubrieken, met in het bijzonder twee van haar toppaarden: Tiger Lily en de uitzonderlijke RMF Tinkerbell. In de CSI 3* zien we wel haar landgenote en teamgenote Laura Kraut, de andere amazone die een Hubside.Store Grand Prix presented by Indexia heeft gewonnen (in 2019, met Fleurette). Zij behoort tot een van de favorieten om te schitteren op zondagmiddag aan de Franse Rivièra.


De Fransen, aangevoerd door hun gouden medaillewinnaar en degene wiens naam op ieders lippen ligt! Wat de Franse ruiters betreft, wordt de grote delegatie amazones die donderdag in Grimaud verwacht wordt, aangevoerd door de nieuwe gouden medaillewinnares van de Franse Pro Elite categorie, de iconische Pénélope Leprévost, olympisch gouden medaillewinnares in Rio met het Franse team. Een van de meest regelmatige deelnemers aan de HUBSIDE JUMPING, Mégane Moissonnier, de ruiter uit Bresse die sinds 2019 in talrijke rubrieken in de grote ring van Haras des Grillons heeft gereden en vorige week zelfs deel uitmaakte van het Franse Nations Cup-team in de prestigieuze Officiel de France in La Baule, zal echter ook van de partij zijn. Sadri Fegaier, de oprichter van de HUBSIDE JUMPING, zegt: 'We zijn heel blij voor Mégane, een amazone uit de regio Rhône-Alpes waar we erg op gesteld zijn. We hebben haar altijd een kans gegeven op de mooiste concoursen die we in Grimaud en in Drôme organiseren, en dankzij haar talent en de ervaring die ze op de HUBSIDE JUMPING-evenementen heeft opgedaan, is de jonge vrouw erin geslaagd om een van de Franse ruiters te worden die er toe doen en dat zal ook in de toekomst zo blijven. De kans die gegeven wordt aan jongeren en diversiteit zijn belangrijke waarden voor de HUBSIDE JUMPING en haar partners Indexia en Hubside.Store.' 

Laten we ook even stilstaan bij de deelname van Marie Demonte en de hoopvolle Jeanne Sadran, die deel uitmaken van de andere Franse ruiters om dit weekend in de gaten te houden.

Als het gaat om buitenlandse concurrenten, is er ook hoop voor de amazones! Naast de deelname van de twee Amerikaanse zilveren medaillewinnaars van het Olympisch team, zal het publiek van de HUBSIDE JUMPING Grimaud-Golfe te Saint-Tropez verwend worden met de keuze welke ruiter te steunen op zondag in de Hubside.Store Grand Prix gepresenteerd door Indexia. België zal vertegenwoordigd worden door de briljante Gudrun Patteet, Groot-Brittannië door de erfgename van de Whitaker-dynastie, Ellen, en Israël, in de CSI 2*, door de charismatische Dani G. Waldman. Toch hebben de mannelijke ruiters het laatste woord nog niet gehad, met de deelname van de Zwitser Bryan Balsiger en de Luxemburger Victor Bettendorf, die beiden vaste waarden zijn op de HUBSIDE JUMPING.


Zal een mannelijke ruiter zegevieren? Of een amazone? Dat wordt zondagmiddag allemaal duidelijk in de ring van Haras des Grillons!


Bron: persbericht