Conor Swail rwint CSI4* Grand Prix van Thermal

Conor Swail rwint CSI4* Grand Prix van Thermal

In de CSI4* Grand Prix van Thermal had de Ierse springruiter de keuze tussen zijn vertrouwde Theo 160 of Vital Chance de la Roque. Hoewel die laatste in een mid-life crisis verkeert, viel de keuze alsnog op de SF-ruin.

Slechts twee combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van deze Grand Prix. Beiden met twee springfouten, wist Swail uiteindelijk de proef op naam te schrijven en verwees zo Sophia Siegel met de 13-jarige A-Girl (A-Dur) naar de tweede plaats.

De derde trede van het podium kwam op naam van de Braziliaanse springruiter, Cassio Rivetti met Ilan Ferder zijn 10-jarige BWP-ruin, Nadale Van Dorperheide (Zilverstar T). Nadale komt uit de fokkerij van de familie Philippaerts en werd eerder uitgebracht door Sofia Westborg.

Net buiten het podium volgde Samantha Buirs (CAN) met de Zangersheide-merrie, Cic d'Emma Z (Cigaret JV H Z) voor Zume Gallaher en Calacas D'Aubigny (Jarnac). "Mijn keuze voor Vital was in feite meer dan normaal. Vital Chance is nog niet waar hij zou moeten zijn, dus ik dacht, tijd om het op niveau uit te vechten," lacht de Ier.