Britt Schaper op podium tijdens Juniors Big Tour bij Jumping de Achterhoek

Britt Schaper op podium tijdens Juniors Big Tour bij Jumping de Achterhoek

Het Paardensportcentrum Lichtenvoorde biedt deze week met Jumping de Achterhoek een interessant aanbod aan internationale jeugdspringsport aan. Tijdens de Big Tour voor de Junioren schitterden de Nederlanders met maar liefst drie top vijf klasseringen, waarbij Britt Schaper de zilveren medaille wegkaapte op de rug van de 7-jarige Guidam Sohn The Second Z (Guidam Sohn).

Van de twaalf combinaties die zich voor de barrage van de 1.35m hoge rubriek wisten te plaatsen, slaagde uiteindelijk enkel de top vijf er in om de nul over de hele lijn te behouden. De snelste onder hen bleek de Britse Noora Von Bülow, die met de 9-jarige KWPN ruin Interstar B (I'm Special de Muze) naar een chrono van 28.23 seconden sprong. Britt Schaper had op Guidam Sohn The Second Z een ruime seconde langer nodig, en stopte de chrono als tweede op 29.45 seconden. Op iets meer afstand van goud en zilver, vervolledigde de Duitse Charlotte Wastphal met Cara 204 (Christian 25) in een tijd van 32.11 seconden het podium.

Net buiten dat podium volgden nog twee Nederlandse junioren. Mila Everse werd er vierde in het zadel van Orso Del Terriccio (Indoctro), voor landgenoot Renee Hazeleger en de 8-jarige hengst Joie De Vigo R.T., een afstammeling van de welbekende Vigo d'Arsouilles.

Vind de volledige uitslag hier.