Bethany Vos schittert op het podium in Children rubriek Opglabbeek

Bethany Vos schittert op het podium in Children rubriek Opglabbeek

In Sentower Park is het nog steeds aan de jeugd om hun kunnen te tonen. Zonet kwamen de Children in actie voor een 1m15 met barrage en daarin zorgde Estelle van Tricht voor een Belgische overwinning. De Children kregen een pittig basisparcours voorgeschoteld: van de 10 startende combinaties slaagden er uiteindelijk drie in om een foutloze eerste ronde te springen/ Een barrage met drie amazones moest daarom uitsluitsel bieden over de winnaar. 

Estelle van Tricht trok in die barrage dus aan het langste eind. Zij kon in het zadel van Ferra van den Bisschop (v. Vigo d'Arsouilles) een foutloze ronde achter haar naam noteren in 39,86 seconden. Hiermee was ze de enige die onder de 40 seconden wist te blijven. Clémentine Lux en Cyclone W van de Dauwhoeve Z (v. Cicero Z van Paemel) namen de tweede plaats mee naar huis. Zij noteerden een foutloze ronde achter hun naam in 40,13 seconden. Bethany Vos en Asterix (v. Toulon) maakten de top drie compleet. Zij kwamen niet in de buurt van het hout en klokten af in 41,18 seconden. 

De top vijf werd vervolledigd door Trojus Rimkevicius (Stakkalina) en Estelle van Tricht (Kalita du Chablis Z). 

Klik hier voor de resultaten

In het 1m30 voor U25 ruiters zorgde Jersey Kuijpers voor de beste Nederlandse prestatie. Zij reed Crazy Coconut (v. Contendro I) naar de vijfde plaats. Het duo kreeg een erg snelle chrono in de basisronde maar tikte daarbij één balk uit de lepels. Jackie Schalken en Indigo Blue (v. VDL Zirocco Blue) eindigden op de zevende plaats. Ook zij kregen één springfout in de eerste fase. Daar kwam nog een puntje voor tijd bij.

Klik hier voor de resultaten