Ben Maher en Point Break winnen CSIO4* Grand Prix Wellington!

Ben Maher en Point Break winnen CSIO4* Grand Prix Wellington!

Op zondag werd de Nations Cup week in Wellington, Florida, afgerond met een 1.60m CSIO4* Grote Prijs. In deze 200.000 USD gedoteerde Grand Prix sprong Ben Maher met zijn 10-jarige hengst, Point Break naar de winst. 

Maher en zijn zoon van Action-Breaker verwezen in deze Grote Prijs, Coco Fath met Aventador 5 (Apreggio) naar de tweede plaats. In het zadel van La Una (Chacco-Blue) vervolledigde België's Zoe Conter de top drie.

"Dit is zonder twijfel de moeilijkste Grand Prix die hij ooit gewonnen heeft," vertelt Maher na afloop. "Ik rij Point Break reeds sinds zijn zes jaar. Recent reageerde hij nog verschietachtig op elke golfkar die hij tegen komt. Gelukkig is dat er nu wat uit," lacht Maher verder.

"Zijn athleticisme is wat hem onderscheid van de rest. Hoe Point Break zijn lichaam kan gebruiken, zijn schouders omhoog brengt.... Het maakt het parcours rijden een stuk eenvoudiger."

Net buiten de top drie volgde Sharn Wordley met Champion League (Cador 5) op een vierde plaats voor Tom Wachman en Berlux Z (Berlin).