Beau Schuttelaar houdt eer hoog in Vragender

Beau Schuttelaar houdt eer hoog in Vragender

Beau Schuttelaar wint in Vragender de CSI1* GP 1.35m. Hij doet dit met Fuij. 

QUICK RESULT

1. Beau Schuttelaar - Fuij

2. Samantha Alexis Mackenzie - Denver

3. Ryoji Takada - GlamourBeau Schuttelaar wint met Fuij (v. Ustinov) de CSI1* GP over 1.35m. Met een strakke tijd van 36.84 was hij de snelste in de barrage. De Canadese Samantha Alexis Mackenzie volgt in 27.59 met Dever, (v. L'Esprit). Ryoji Takada neemt de bronze medaille mee naar Japan. Met Glamour, een Numero Uno-merrie finisht hij in de barrage uiterst nipt achter Mackenzie. Zijn tijd is 27.60, een verschil van amper 0.01 second dus. 

Jens Van Grunsven is de volgende Nederlandse combinatie in de ranking. Met Dutchblue (v. Mr. Blue) springt hij net naast het podium. Zijn tijd van 27.63 in combinatie met een foutloos parcours is goed voor de vierde plaats. De Duitse Caroline Müller sluit tenslotte de top vijf af. Met Hematiet, een Back Gammon-ruin is ze de laatste foutloze combinatie in de barrage. 

Ook Jan Schuttert verovert een top tien plaats. Met Good Farming HS (v. Carrera VDL) zet hij een tijd van 27.55 op de klok. Helaas zijn er ook vier strafpunten, dat zorgt voor een zevende plaats. 

Micky Morssinkhof en Coen Kerbert sluiten tenslotte de top tien af. Morssinkhof eindigt als negende met zijn Van Gogh-zoon Hawai Balia NL, Kerbert als tiende met Inekaat, een I'm Special de Muze Merrie. Ook zij verzamelen vier strafpunten in de barrage. 

Resultaten

In de CSI2* 1.45m gaat de gouden medaille mee naar Japan. Hier zorgt Eiken Sato voor met Saphyr des Lacs (v. Mr. Blue). Hij steekt er in de barrage met kop en schouders bovenuit en zet een tijd van 28.35 op het bord. Johannes Ehning en Qooper Z (v. Quidam de Revel) komen nauwelijks in de buurt. Hun tijd van 29.67 is goed voor een tweede plaats. De strijd om de zilveren en de bronzen plak was een pak krapper. Met amper 0.05 seconden verschil moeten Kathrin Mïuller en Conan 44 (v. Con Sherry) het onderspit delven tegen landgenoot Ehning. 

Aniek Diks is dan de eerste landgenote in de ranking. Met een tijd van 31.84 en een foutloze barrage eindigt ze als vierde. Ryoji Takada was ook in deze proef in vorm, met Quickchin WH Z (v. Quidam de Revel) is hij de vijfde foutloze combinatie in de barrage. Hij vervolledigt zo de top vijf. 

Lars Kersten en Dobbey zetten een nette tijd van 29.45 op het bord. De VDL Zirocco Blue-merrie tikt echter een balk af en bezorgt Kersten zo uiteindelijk de zesde plaats.

Sanne Thijssen en Stippel (v. Cartano) leggen een foutloos basisparcours af maar beëindigen de barrage niet. Van de tien combinaties in de barrage wordt ze dus de tiende. 

Resultaten