Beau Schuttelaar en Journey van Eerd schitteren in Kronenberg.

Beau Schuttelaar en Journey van Eerd schitteren in Kronenberg.

Deze ochtend moest Beau Schuttelaar op de valreep haar winst in de 1.35/1.40m rubriek in Kronenberg afstaan  aan de Amerikaanse springruiter, Andrew Kocher. In de 1.30m troosting hield Journey van Eerd de winst in eigen land.

In de 1.30m éénster troosting schreef Journey van Eerd de winst overtuigend op zijn naam. Samen met Gaudi (Zambesi TN) bleef de Nederlander ruim één seconde voor op  de Indische springruiter Maryk Sahney met de KWPN-ruin,  Devil VD To Jo Pe Hoeve (Quasimodo Z). De top drie werd afgewerkt door Guillaume Foutrier met de Toulon-zoon, Tintin d'Avvifauna Z (Toulon).

14 combinaties kwalificeerden zich voor de herkansing van de 1.35/1.40m CSI2* proef. Als laatste aan de start spurtte uiteindelijk, Andrew Kocher met de 8-jarige Squirt Gun (Diarado) naar de winst. Kocher wist de tijd van Beau  Schuttelaar met vijf honderdsten van een seconde te verbeteren. 

Schuttelaar volgde op de tweede plaats met onder het zadel de Z-merrie, Celine M Z (Crusador). De Finse amazone, Jenny Heinekamp vervolledigde de top drie op de rug van Agossi  5. 

Net buiten het podium volgde Rik Hemeryck met zijn Cicero Z-zoon, Jarvi de Sclef terwijl Doron Kuipers de top vijf vervolledigde met onder het zadel Centolina RB (Dobel's Cento).

Uitslag 1.30m

Uitslag 1.35/1.40m