Bas Van Der Aa schittert op podium van GP-kwalificatie Riesenbeck

Bas Van Der Aa schittert op podium van GP-kwalificatie Riesenbeck

Het Duitse Riesenbeck sloot hun dag af met een CSI2* over 1.45m waarin de ruiters zich konden plaatsen voor de Grote Prijs en daarbij ook punten konden pakken voor de Longines Ranking. Bas Van Der Aa liet 53 andere combinaties achter hem en eiste het brons op met Shanroe Barney (v. Dallas). 

Van Der Aa was snel met negenjarige ruin maar moest twee snellere combinaties voor laten gaan. In het zadel van Jolita (v. Arezzo VDL) sprong Annelies Vorsselmans een rondje uit de boekjes. Het duo zette de chrono stil op 58,89. Daarmee kwamen ze slechts elf honderdsten te kort voor de winst en moesten Philipp Weishaupt de overwinning gunnen. De Duitser won voor eigen publiek met Just Be Gentle (v. Tyson).

Alle 56 deelnemers waren gebrand om een zo goed mogelijk prestatie neer te kunnen zetten en dat vertaalde zich ook in de resultaten. Net iets minder dan de helft liet het hout onaangeroerd. Ook Michael Greeve haalde alles uit de kast met Jacksonville Eurohill (v. Emerald) en kreeg daarvoor de zesde terug. Op dertien vinden we Willem Greve op de rug van Grandorado TN NOP (v. Eldorado vd Zeshoek) en Albert Zoer mocht de lijst met geplaatste combinaties afsluiten op vijftien met Jackpot (v. Zirocco Blue VDL).

Volledige uitslag