Bart Lips scoort podiumklassering in Grand Prix Lier

Bart Lips scoort podiumklassering in Grand Prix Lier

Terwijl in Lier de CSI2* ruiters momenteel hun Grand Prix springen, was het eerder vandaag aan de CSI1* ruiters om de piste te betreden voor hun ultieme ontknoping van het weekend: de Grand Prix over een hoogte van 1m30. Van de 40 deelnemers slaagden er maar liefst 17 in om een foutloze eerste ronde te springen. Een goedgevulde barrage moest dus uitsluitsel bieden over de winnaar. Die winnaar werd een winnares: Anna Szarzewski reed Jipsy (v. Jaguar van Paemel) foutloos rond en stopte de chrono na 33,34 seconden, ruim voldoende om de overwinning op haar naam te schrijven. 

Ook de tweede plaats ging naar een Frans combinatie: Marc Antoine Henn en Douglas du Gue (v. Air Jordan) konden een foutloze ronde achter hun naam noteren in 34,36 seconden. Dit leverde hen de zilveren medaille op. Bart Lips reed op zijn beurt de 9jarige Ding Dong van Overis Z (v. Diamant de Semilly) naar de derde plaats door in 34,94 seconden een foutloze ronde te springen.

De beste Belgische klassering kwam van Laura Saelens. Zij rekende op A Quibelle RR (v. Quidam de Revel) om in 35,43 seconden foutloos rond te springen. Tobias Bremermann (Cordess 2) maakten de top vijf compleet. 

Klik hier voor de resultaten