Bart Bles wint op Spaanse bodem, Emmen twee keer in top tien

Bart Bles wint op Spaanse bodem, Emmen twee keer in top tien

Gisteren werden er op de openingsdag van de Sunshine Tour in Vejer de la Frontera verschillende rubrieken gesprongen en de Nederlanders zijn meteen goed van start gegaan. Bart Bles schreef met Haloubet Hitchcock de overwinning in het 1m30 van de Medium Tour op zijn naam. Het duo sprong een foutloze ronde en klokte af in 31,63 seconden. 

Luca Maria Moneta eindigde met Selena op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 32,03 seconden. Voor Ciaran Nallon en Martells Hocus Pocus II was er een derde plaats na een foutloze ronde in 32,92 seconden. 

Carlos Lopez Lizarazo (Everest DR) en Kayleigh Watts (Ebriolita) vervolledigden de top vijf. 

1m40 Big Tour

Ook in het 1m40 van de Big Tour kon Bles zich klasseren. Dit keer rekende hij op Expert om in 60,06 seconden een foutloze ronde te springen. Dit leverde hem de achtste plaats op. 

Richard Howley en Fame sprongen naar de overwinning. Zij konden de nul behouden en klokten af in 55,95 seconden. Laura Renwick en Top Dollar VI eindigden op de tweede plaats. Zij lieten alle balken in de lepels en finishten in 56,51 seconden. El Ghali Boukaa en Galoubet L namen de derde plaats mee naar huis na een foutloze ronde in 58,84 seconden. 

Evelina Tovek (Cortina 212) en Luca Moneta (Chilli 41) eindigden op plaatsen vier en vijf.

6- en 7-jarigen

De winst in de rubriek voor 6- en 7-jarige paarden ging naar Guillaume Foutrier. Hij reed Elvira de Bornival Z naar de finish in 22,85 seconden en liet hierbij alle balken in de lepels. Lars Bak Andersen en 3Q Lord Mydas volgden op de tweede plaats; Zij konden de nul behouden en finishten in 22,90 seconden. Philippe Rozier en Night Light van't Ruytershof eindigden op de derde plaats na een foutloze ronde in 23,01 seconden. 

Kim Emmen zorgden voor de beste Nederlandse prestatie. Zij reed Lady Angeles foutloos doorheen het twee-fasenparcours en finishte in 23,17 seconden. Guilermo Gonzalez Alonso en Donatella du Landel vervolledigden de top vijf.

Kim Emmen eindigde naast de vierde ook op de zevende plaats. Dit keer rekende ze op Ikannan V G om in 23,76 seconden een foutloze ronde te springen.

Klik hier voor de resultaten