Anoek van der Pluijm scoort ijzersterk op regiokampioenschappen Utrecht

Anoek van der Pluijm scoort ijzersterk op regiokampioenschappen Utrecht

Afgelopen weekend vonden in Utrecht de gezamenlijke regiokamioenschappen springen voor pony's en paarden plaats. Anoek van der Pluijm bleek een klasse apart met winst in zowel de klasse Z als ZZ. De amazone huldigde haar tot nieuwe regiokampioen.  Bij de pony's bleken Nikkie van Tol, Isabelle Roepel en Estelle Slingerland de sterkste.

Er was geen houden aan het succes van de Nederlandse amazone, Anouk van der Pluijm. Het parcours van Marco de Jong stond als het ware op maat van de amazone. In de klasse Z wist van der Pluijm te imponeren in het zadel van Iriz. Het paar bleef ruim drie seconden voor op Mark van der Top. In het klassement pronkte de amazone bovenaan en verwees zo Siebe Kramer met Firocco naar de vice kampioenstitel.


In de klasse ZZ won van der Pluijm met Stal Everse's Elcapone M. Het duo verwees zo stalgenoten Senna Everse met Kerswin van 't Roosakker naar de tweede plaats in het klassement. Siebe Kramer finishte hier derde met Elzelien.


Bij de pony’s waren de regiokampioenslinten voor Nikkie van Tol in de klasse Z-C, Isabelle Roepel in de klasse klasse Z-D en Estelle Slingerland in de klasse klasse ZZ-DE. Estelle won bij de pony’s ook de Randstadcup.