Alicia Bocken: "In hoop nu vooral goed van start te gaan bij de Junioren"

Alicia Bocken: "In hoop nu vooral goed van start te gaan bij de Junioren"

Alicia Bocken haar seizoen ging gisteren alvast goed van start met een Grand Prix overwinning in de CSI1* competitie van Sentower Park. Ook op 2020 mag ze tevreden terugkijken: ze sprong immers naar de Nederlandse titel bij de Children. Na haar overwinning in Opglabbeek maakte ze even tijd voor ons vrij.

Proficiat met je overwinning! Had je op voorhand verwacht dat je zo een goed resultaat zou neerzetten? 

Ik had er natuurlijk wel op gehoopt, maar nooit verwacht natuurlijk!

2020 was voor jou een erg goed jaar. Je werd onder andere Nederlands kampioen. Heb je jezelf specifieke doelen gesteld voor 2021?

Ik hoop natuurlijk weer goede resultaten neer te kunnen zetten, en misschien een start te kunnen maken bij de Junioren.

Hoe ziet je concoursplanning voor de komende weken eruit? Gaan jullie naar Spanje?

Over twee weken ga ik weer naar Sentower Park. Eind Februari gaan we als dat door mag gaan naar Peelbergen internationaal. Voor de rest heb ik niet echt iets op de planning staan.

Kan je wat meer vertellen over je paarden?

Ik rijd Dagma nu al wat langer dan een jaar. Dagma is een heel speciaal paard. In het parcours is ze super, maar eromheen is ze heel lastig. Ze is heel erg bang van andere paarden. Ik kan haar niet losrijden met andere paarden en ze is soms moeilijk de ring in te krijgen. Thuis rijd ik haar ook altijd alleen en er moet iemand helpen met opstappen. Ik ben Stal Hendrix heel dankbaar dat ze Emma en mij deze kans gegeven hebben. Ik rijd nu ook nog 2 paarden voor Zangersheide. Een jongere hengst die ik af en toe mee heb genomen naar Baexem. En een merrie die ik 2x mee heb genomen op een internationaal concours. Ik krijg nu binnenkort nog 2 paarden binnen van Stal Hendrix en Erika Lickhammer.

Hoe heb je de Coronacrisis beleefd? Ben je blijven trainen of hebben je paarden ook rust gekregen toen er geen wedstrijden meer waren?

Ik ben elke dag door blijven trainen. Af en toe gaan trainen bij vrienden. Maar ik heb de paarden niet stil gezet.

Nog een boodschap die je wil meegeven?

Ik zou willen dat deze corona tijd snel weer overgaat zodat we de wedstrijden samen met zijn allen voort kunnen zetten!