96.000 euro voor hengstveulen van Gancia de Muze

96.000 euro voor hengstveulen van Gancia de Muze

De eerste groep veulens werd op vrijdagavond geveild in de Zangersheide Quality Auction. Voor een volle zaal kwamen 40 veulens onder de hamer, waarbij de merrieveulens een hoger totaalgemiddelde opbrachten dan de hengstveulens. De topper Chagan Z, een Gancia de Muze-zoon van Chacco-Blue, werd voor 96.000 euro verkocht naar Noorwegen.

Vorig jaar werd er een embryo, tevens een volle broer/zus van deze veilingtopper (uit Gancia de Muze) via de Woodlands Sales als embryo verkocht voor 95.000 euro. De veilingtopper zelf wisselde vorig jaar van eigenaar als embryo in Dublin voor 64.000 euro. Daiquiri H Z (Diamant de Semilly x Nabab de Reve), een volle zus van Mumbai, was het bestverkochte merrieveulen. Aan het eind van de biedingsstrijd vertrekt dit karaktervolle veulen voor 82.000 euro naar de USA.

Nog twee andere veulens vonden nieuwe eigenaren voor prijzen van meer dan een halve ton. Cara Electra DK Z (Conthargos x Carthago Z) bracht 68.000,- op en Cherry KCX Berghoeve Z (Chacco-Blue x Nabab de Reve) werd gekocht voor 56.000 euro. Beide merrieveulens gaan naar Frankrijk.

De merrieveulens verkochten deze avond over het algemeen zeer goed met een gemiddelde prijs van 39.158 euro. De hengstveulens brachten een gemiddelde verkoopprijs van 34.000 euro op.

bron: Equnews/Zangersheide