720.000 euro voor zevenjarige Khaleesi

720.000 euro voor zevenjarige  Khaleesi

Maar liefst 720.000 euro, dat bedrag werd er, door een Amerikaanse klant, betaald voor de zevenjarige Zambesi-ruin tijdens de veiling bij het Peelbergen Equestrian Center. Het team van Stal Hendrix en Yves Houtackers kunnen zo tevreden terugblikken op een geslaagde editie.

Gemiddeld brachten de paarden ruim €180.000 op, waarmee de gemiddelde prijs net iets lager uitviel dan vorig jaar. “Als organisatie zijn we zeer tevreden. Deze tijden brengen economische uitdagingen voor iedereen mee en daar hebben we voorafgaand aan de veiling ook zeker wel bij stilgestaan. Dat we desondanks zulke resultaten hebben kunnen behalen, is geweldig”, reageert Paul Hendrix.

“Het is ieder jaar een doelstelling van ons om met een zo sterk mogelijke collectie voor de dag te komen in de Dutch Sport Horse Sales en daar werken we met z’n allen lang naar toe. Ik ben er zeker van dat we een aantal van deze paarden absoluut gaan terugzien in de topsport.”

Het tweede geld kwam op naam van Oracle (Kannan). De zesjarige merrie verhuist eveneens naar Amerika, voor 240.000 euro. Manchester (Grand Slam) werd aangekocht voor 230.000 euro.

bron: Persbericht - F. © Digishots