2022 LGCT en GCL seizoen van start in Al Shaqab, Doha - Qatar van 3 - 5 maart

2022 LGCT en GCL seizoen van start in Al Shaqab, Doha - Qatar van 3 - 5 maart

De iconische Longines Arena in Al Shaqab, een onderdeel van Qatar Foundation, zal opnieuw het perfecte podium bieden voor de spectaculaire start van de Longines Global Champions Tour en het GCL 2022 seizoen.

De 2022 editie van 's werelds meest vooraanstaande vijfsterren springkampioenschap, zal de top-ranking ruiters en paarden samenbrengen in hun zoektocht naar individuele en team glorie. De aftrap zal worden gegeven in Qatar's oogverblindende hoofdstad Doha, van 3-5 maart. Tickets voor een spannend weekend vol paardensport, inclusief exclusieve VIP hospitality pakketten, zijn nu verkrijgbaar op q-tickets.com.

Ruiterliefhebbers verwachten niets minder dan actie en opwindend sportdrama tijdens de LGCT Doha, waar de sterren van de springwereld strijden om de overwinning in Al Shaqab in de eerste Longines Global Champions Tour Grand Prix van het seizoen, en daarmee om het eerste gouden ticket en een felbegeerde plaats in de Longines Global Champions Tour Super Grand Prix tijdens de Praagse Playoffs aan het einde van het jaar.

De GCL-teams zullen het in twee rondes tegen elkaar opnemen in wat een explosieve strijd om de overwinning belooft te worden - en een kans om een stap dichter bij de ultieme glorie in 2022 te komen. De fans hopen op een herhaling van de epische finale van de LGCT Doha Super Saturday van vorig jaar, waarbij Niels Bruynseels Delux van T & L naar een zeer emotionele overwinning reed.

De Belgische ruiter werd op het winnaarspodium in de bloemetjes gezet door Hare Hoogheid Sheikha Moza bint Nasser, voorzitster van de Qatar Foundation. De spectaculaire prijsuitreiking vormde het sluitstuk van drie dagen springen van het hoogste niveau, waarbij ook het Valkenswaard United team van Peder Fredricson en Marcus Ehning de openingszege in de GCL behaalde.

Het LGCT- en GCL-seizoen van 2022 brengt ruiters en paarden naar 19 prachtige locaties over de hele wereld, te beginnen met de seizoensopener in Doha via grote hoofdsteden als Madrid, Parijs, Londen, Rome en Sjanghai, voor het hoogtepunt van de ultieme krachtmeting tijdens de Global Champions Prague Playoffs, in november.

Khalifa Al Attiya, uitvoerend directeur van Al Shaqab, zei: "Al Shaqab is trots om opnieuw de locatie te zijn voor de prestigieuze lancering van het LGCT-seizoen, en we kunnen er allemaal naar uitkijken dat 's werelds beste springruiters en paarden de Longines Arena in Al Shaqab zullen verlichten met hun opwindende prestaties."

"De succesvolle organisatie van evenementen van het kaliber van de LGCT Doha getuigt van de status van Qatar als een internationaal sportcentrum, en ook van Al Shaqab's inzet om zijn visie te verwezenlijken om een toonaangevend wereldwijd centrum voor uitmuntendheid in de paardenwereld te zijn. Belangrijk is ook dat ze Al Shaqab helpen om de bredere Qatarese gemeenschap liefde bij te brengen voor de hippische kunsten, in overeenstemming met het paardenerfgoed van het land."

Jan Tops, voorzitter van LGCT en GCL, zei: "Al Shaqab is uniek in de wereld, het is niet alleen mooi, het is goed doordacht en paardvriendelijk en het is een heel bijzondere locatie om het seizoen 2022 mee te openen. Al Shaqab is een fantastische plek om onze sport op het hoogste niveau te beoefenen en elk jaar doet het team iets nieuws en iets meer voor de ruiters, het publiek en de belanghebbenden. Met veel Olympische, Europese, LGCT- en GCL-kampioenen die meedoen, wordt het zeker een topshow. Ik wil Longines, onze titelsponsor, Al Shaqab en Exxon Mobil bedanken, het zou niet mogelijk zijn om het jaar 2022 in Doha af te trappen zonder hen. "

Bron: Persbericht GCT