Nu ook tweede paard positief getest op EHV-1 na internationale wedstrijd in Opglabbeek

Nu ook tweede paard positief getest op EHV-1 na internationale wedstrijd in Opglabbeek

Een tweede paard dat in Opglabbeek aanwezig was tijdens een internationaal concours, heeft positief getest op EHV-1. Dat heeft de FEI gisteren bekend gemaakt. De paarden staan nu in een quarantainestal die zich niet op het concoursterrein bevinden. 

"De FEI werd op de hoogte gesteld dat een paard, dat naast het eerder positief geteste paard in de stal stond, positief heet getest op EHV-1. Het gaat om een paard van dezelfde ruiter. Een tweede test moet nog uitgevoerd worden. De andere drie paarden van de ruiter, testten negatief op het virus. De paarden stonden eerder in isolatie in Opglabbeek, maar zijn nu van het concoursterrein verwijderd. Geen van de paarden vertoont klinische symptomen. De vijf paarden werden geblokkeerd in de FEI database en zullen dat de quarantaineperiode van 21 dagen moeten respecteren", aldus een mededeling van de FEI. 

De organisatie van het concours in Opglabbeek hebben ondertussen ook alle ruiters die paarden in dezelfde tent hadden staan, verwittigd. Ze hebben ook aangeboden om de PCR-test voor hun paarden te betalen om het zekere voor het onzekere te nemen.