FEI verbetert traceerbaarheid paarden in 'Return To Competition' maatregelen

FEI verbetert traceerbaarheid paarden in 'Return To Competition' maatregelen

De FEI heeft een nieuwe tool toegevoegd aan de FEI HorseApp om het opvolgen van de 'Return To Competition' Maatregelen beter te kunnen opvolgen. De maatregelen moet een hervatting van de internationale sport op het Europese vasteland op een veilige manier mogelijk maken. 

De FEI vertelt: "Eén van de belangrijkste maatregelen is dat er een negatieve test wordt gevraagd van alle paarden die zich op het concoursterrein bevinden. Paarden die dit niet kunnen voorleggen, zullen niet aan de wedstrijden kunnen deelnemen. Deze test wordt gevraagd als er meer dan 400 paarden op het terrein aanwezig zijn. De temperatuur van de paarden zal twee keer per dag gemeten moeten worden en de paarden zullen bij aankomst onderzocht worden. Strenge bioveiligheidsmaatregelen en risicobeperkingsplannen maken ook deel uit van de Return To Competition maatregelen". 

"De FEI Horse App is een cruciaal instrument op de traceerbaarheid van paarden die aan FEI-evenementen te vergemakkelijken en om gegevens te verzamelen voor een betere risciobeoordelingsanalyse. De app zal een belangrijke rol spelen om de Return to Competition op een veilige manier mogelijk te maken.  De FEI HorseApp zal worden gebruikt voor het uploaden van negatieve PCR-resultaten voor evenementen waar dit gevraagd wordt.  Daarnaast zal de FEI-dierenarts die het onderzoek bij aankomst uitvoert, de microchip van het paard scannen met een reader die via Bluetooth is verbonden met de FEI HorseApp, en ook de temperatuur van het paard registreren in de FEI HorseApp. De App zal ook gebruikt moeten worden om na de wedstrijd 'uit te checken' in de Show Office. Dit zorgt ervoor dat de paarden makkelijker getraceerd kunnen worden als er een nieuwe uitbraak zou zijn ". 

De maatregelen blijven nog zeker tot 30 mei van kracht. 


Bron: FEI