Willem Greve dwingt vijfde plaats af in Grote Prijs Wiesbaden

Willem Greve dwingt vijfde plaats af in Grote Prijs Wiesbaden

In de Duitse stad Wiesbaden werd vandaag de Grote Prijs van het CSI4* evenement gereden. Willem Greve leverde er zijn visitekaartje af en werd vijfde!

43 ruiters trotseerden het 1.50m hoge parcours van Duitse makelij. De Nederlandse eer werd alvast hooggehouden door niemand minder dan Willem Greve. Voor deze rubriek zette de Nederlander in op Highway M TN (v. Eldorado vd Zeshoek). De elfjarige hengst uit de stallen van Team Nijhof deed wat hij het beste kan en liet al het hout in de lepels liggen om te eindigen met een chrono van 34,35. Het duo kwam al als zesde aan de start maar meteen werd duidelijk dat ze hun plekje bovenaan niet zouden moeten opgeven. 

Naast Greve vond ook Jeroen Dubbeldam z'n weg naar de top tien. Hij had Juwel SFN (v. Etoulon) onder het zadel en bleef eveneens foutloos in een tijd van 36,27 seconden wat hem de negende plaats opleverde. Marc Houtzager (Sterrehof's Dante NOP) en Hendrik-Jan Schuttert (Nova Scotia Z) 

De winnende tijd van 32,60 seconden werd neergezet door Maximilian Weishaupt. De Duitser won voor eigen publiek in het zadel van Nexus (v. Nekton). Victor Bettendorf had met Mr. Tac (v. Non Stop) net geen seconde meer nodig om het parcours foutloos te voltooien en werd tweede. Jack Whitaker volgde hen op de voet en kwam amper tien honderdsten later over de eindmeet met Equine America Q Paravatti N (v. Quality Time TN). De laatste plek in de top vijf was voor Hans-Dieter Dreher met Cous Cous (v. Cachas). 

Volledige uitslag