Skye Morssinkhof en Liesje Vrolijk starten meteen op het podium in Youngster Tour bij de Peelbergen

Skye Morssinkhof en Liesje Vrolijk starten meteen op het podium in Youngster Tour bij de Peelbergen

De aftrap voor een nieuwe springweek bij de Peelbergen werd gegeven door de vijf- en zesjarige paarden in de Youngster Tour. Voor Skye Morssinkhof leverde deze rubriek een tweede plaats op in het zadel van de zesjarige Baily Del Pioppeto, een zoon van Comme il Faut uit de fokkerij van Il Pioppeto Di Bertin. 

Enkel de Noorse Amalie Steen Hegre was sneller op de even oude Capitalio Drum vh Juxschot Z, een dochter van Cigaret Jvh Z uit de stallen van J.C. en E. Vermeiren. De top drie werd afgerond door de Belg Alexander Housen en de zesjarige Kenya Touch Hero Z (Kassander van't Roosakker). 

De Nederlandse combinaties domineerden verder de top tien met op vier Gabriel Coumans en Newyork Vls (Apple Juice). Voor Coumans was er ook de negende plaats met Namose Vls. Joost Martens volgde op vijf in het zadel van Horse Victory's Dutch Diarado (Diarado) van fokker H. Van Den Oetelaar. Roosje Brouwer stuurde Pergo (Perigueux, fokker: Stal Everse) naar zes voor Joni Vollenberg en Miss Keros die achtste werden. 

Liesje Vrolijk schittert in Youngster Tour 7 & 8-jarigen

Het sportief programma besloot met een rubriek voor zeven-en achtjarigen. Soren Pedersen hield daarbij, Liesje Vrolijk van de winst. Pedersen won met Tailormade Scooby-Lou (Casallco) van Vrolijk en haar eigen gefokte, KWPN-merrie, Liesje Vive.

Samen met de dochter van Vigo d'Arsouilles verstoorde de Nederlandse een één en twee plaats voor Pedersen. De Deen volgde met Tailormade London's Centa PS (London) voor Jose Woldring-Walker en Charleyna VI VI (Harley).

Resultaten