Niels Kersten en Mel Thijssen binnen top 5 van 4* 1.40m in Rouen

Niels Kersten en Mel Thijssen binnen top 5 van 4* 1.40m in Rouen

De eerste 4* proef in het Franse Rouen zag een talrijk deelnemersveld aan de start komen, zo talrijk dat de proef werd opgedeeld in twee afzonderlijke klassementen. Voor Nederland een sterke zaak, want zo sprongen zowel Niels Kersten met Granito Noordenhoek (Corland), als Mel Thijssen op Carembar Blue (London) naar een knappe top vijf klassering!

In het tweede klassement leverde het 1.40m hoge parcours voor twintig combinaties geen enkel probleem op, wat maakte dat er gereden diende te worden op het scherpst van de snee. De Zwitserse Barbara Schnieper had deze boodschap klaar en duidelijk begrepen, en zette op de rug van Judy KM (Joly St. Hubert) een waanzinnige gouden ronde in 58.17 seconden neer. Als tweede volgde de Française Nathalie Mack met de 11-jarige Baccara de l'Aubepine (Lamm de Fetan) op een kleine anderhalve seconde. Charlotte Philippe had net geen dertig honderdsten meer nodig, wat haar en de 10-jarige SBS merrie Godiva S (Andiamo Z) uiteindelijk het brons opleverde.

Als vierde plaatste Niels Kersten zich schitterend in het zadel van de zwarte KWPN ruin Granito Noordenhoek, op een ruime halve seconde gevolgd door de Fransman Laurent Goffinet met Absolut de Lacke (Diamant de Semilly).

Vind de volledige uitslag hier.

Ook in het eerste klassement bleven twintig combinaties foutloos, en werd tijd hier eveneens de beslissende factor. Met een chrono van 58 seconden rond ging de Fransman Nicolas Layec op de rug van Echo du Galopin (Ogrion des Champs) met het goud lopen. Net achttien honderdsten na Layec eindigde de Braziliaan Francisco José Mesquita Musa met Jivaro Imperio Egipcio (Echo Van 'T Spieveld) als tweede, voor alweer Frankrijk. Melanie Cloarec sloot het podium af in het zadel van Nora de Mariposa Pleville (Elvis Ter Putte), door af te klokken op 59.60 seconden.

Net iets boven de zestig seconden sloot Mesquita Musa nog als vierde aan, daar op de vosmerrie Miss-Sarajevo Imperio Egipcio. Mel Thijssen zorgde voor een knappe afsluiting van de top vijf, door de 8-jarige Carembar Blue in 60.40 seconden feilloos door het parcours te loodsen.

Vind de volledige uitslag hier.