Marriet Smit-Hoekstra houdt Nederlandse eer hoog in Deurne

Marriet Smit-Hoekstra houdt Nederlandse eer hoog in Deurne

De tweesterren rubriek in Deurne over 1.35m hield een vijfde plaats voor Marriet Smit-Hoekstra. De amazone hield zo Wout-Jan van der Schans en Jens van Grunsven achter haar. 

Voor Hoekstra zette Kaida CM (v. Kannan) haar beste beentje voor en hun prestatie was goed voor de vijfde plaats. Op een seconde volgde Wout-Jan van der Schans op zes in het zadel van A.S Eden (v. For Fashion). Negen honderdsten verschil betekende dan weer een zevende plaats voor Jens van Grunsven op Greatlight VDL (v. Zirocco Blue VDL). 

Joy Lammers wist zich nog net te plaatsen en werd twaalfde met Grace Kelly (v. Casall) terwijl hij op Amazing Z (v. Alano) net buiten de boot viel en op dertien strandde.

Belgische Wim Vinckx reed foutloos in het zadel van Adjani van de Kattevennen Z (v. Aktion Pur Z) en stopte de klok op 30,22. Een snelle tijd maar geen die hij zelf niet kon verbeteren. Met Gentlemen van Loheky (v. Thunder van de Zuuthoeve) als tweede troef achter de hand verbeterde hij die tijd en greep het goud. 

Volledige uitslag

Wat later kon Hoekstra zowaar winnen over 1.30m. De amazone zette de éénster op haar naam met Wadro's Jerina (v. Zirocco Blue VDL). Met June Bug scoorde de Nederlandse amazone nog een plek in de top tien en werd ze achtste. 

Marco Sas kreeg het brons omgehangen in het zadel van Idaho vd Hagenhorst (v. Big Star). 

De lijst van geplaatste combinaties werd afgesloten met Gerco Schröder op elf met Jaguar (v. Corporal VDL) gevolgd door Niels Bulthuis met VDL Groep Kiara (v. Clearway). 

Volledige uitslag 1* 1.30m