Mans Thijssen onklopbaar in 2* 1.45m Peelbergen

Mans Thijssen onklopbaar in 2* 1.45m Peelbergen

Voorafgaand aan de Grote Prijs werd in het Peelbergen Equestrian Centre al over 1.45m gereden. De winst van deze tweesterren rubriek kwam op naam van Mans Thijssen, de Nederlander houdt zo het goud in eigen land. Frank Schuttert mocht mee het podium op voor brons. 

Op 47 aantredende combinaties haalden slechts zeven de barrage. Slechts twee van hen onder de Nederlandse vlag. Maar dat bleek genoeg om de winst in eigen land te houden. Charlie (v. Casall) gaf het beste van zichzelf voor Thijssen en reed foutloos in 33,30. Frank Schuttert kon het niet bijhouden en finishte met Irish Coffee PR (v. Emerald van 't Ruytershof) in 35,82 op drie. Bertram Allen wrong zich tussen de twee Nederlandse combinaties in en greep zilver met Caprisco (v. Cole Porter). 

Eén tijdsfout hield zowel Lars Kersten als John Steeghs uit de barrage. Onder Kersten zat Sweet Tricia (v. Berlin), voor Steeghs was dat Gomez (v. Eldorado van de Zeshoek).

De top vijf bestond verder nog uit de Belgische Constant van Paesschen op vier met Karnak du Roset (v. Kannan) voor Christian Ahlmann met Caribis Z (v. Caritano). 

Bekijk hier de volledige uitslag


Copyright foto: Ashley Claus