Manon Hees schrijft zevenjarigen rubriek op naam in Peelbergen

Manon Hees schrijft zevenjarigen rubriek op naam in Peelbergen

De internationale competitie bij Peelbergen startte vandaag met twee rubrieken voor jonge paarden. Waar onze landgenoten bij de vijf- en zesjarigen nog genoegen moesten nemen met knappe top tien klasseringen, was het Manon Hees die op de zevenjarige KWPN merrie La Nulana K (Douglas) de proef later voor de eerste overwinning zorgde!

In het midden van het deelnemersveld kwam Manon Hees samen met La Nulana K aan de start van het 1.30m hoge parcours. Het duo zette een knappe foutloze omloop neer en gaven met een chrono van 28.32 alle concurrentie het nakijken. Landgenote Ester Damman-Blekkink ging op de KWPN voshengst Las Vegas (Arezzo VDL) met het zilver aan de haal door nog net onder de 30 seconden te finishen. Het podium werd afgesloten door de Belgische Melanie Gelin en de Elvis Ter Putte zoon, Elvis Uno Vhr Z.

Ook Johan Bergs bleef in het zadel van de KWPN merrie La Luna Especiale (Cape Coral Rbf Z) dubbel nul, en plaatste zich in 32.52 seconden nog als negende.

Vind de volledige uitslag hier.

Damman-Blekkink en Bergs ook al in de prijzen bij openingsrubriek jonge paarden

Eén rubriek eerder sprong Bergs al de top vijf binnen bij de vijf- en zesjarigen. Met onder het zadel de KWPN merrie Mighty Ferry A (Zerlin M) bleef hij er net 28 honderdsten voor Ester Damman-Blekkink, die zo op de KWPN hengst Niarado Jvl (Diarado) naar de zesde plaats sprong. De Nederlands gefokte merrie Melsina (Gaspahr) eindigde de proef onder de Italiaan Gianni Govino aan kop van het klassement.

Vind de volledige uitslag hier.