Johan Bergs en Lolita O.A. gaan Nederlands podium vooraf bij Youngsters Kessel

Johan Bergs en Lolita O.A. gaan Nederlands podium vooraf bij Youngsters Kessel

In de rubriek voor zes- en zevenjarige paarden domineerden de KWPN-merries het podium met winst voor Lolita O.A. onder Johan Bergs. 

Manon Hees besloot een volledig Nederlands podium op de rug van de zevenjarige La Nulana K (v. Douglas). Met amper acht honderdsten moesten zij Michael Greeve voor hen dulden, die de zevenjarige La Vie Est Belle Tcs (v. Entertainer) naar het zilver reed. De overwinning was voor de eveneens zevenjarige KWPN-ingeschreven merrie Lolita O.A.  (v. Douglas). Zij wonnen met een seconde voorsprong. 

In het zadel van de zevenjarige Sacha Z, een dochter van Stakkato, bleef Koen Vereecke (BEL) foutloos in het 1.35m hoge parcours en finishte op plaats vier. Exact 60 honderdsten verschil met Manon Hees hield het Belgische duo van het podium. Bas Moerings sloot de top vijf af in het zadel van Lesther (v. Glenfiddich VDL). 

De zoon van Dominator 2000 Z, Domino vant Elzenhof Z en Yves Houtackers (NED) werden achtste. Didam van 't Schaaphof Z (v. Denzel van het Meulenhof) werd tiende met John Steeghs (NED).

Volledige uitslag