Harrie Smolders Nederlandse sterkhouder in NC St Gallen, Zwitserland wint voor eigen publiek

Harrie Smolders Nederlandse sterkhouder in NC St Gallen, Zwitserland wint voor eigen publiek

In het Zwitserse St Gallen kwamen acht landen aan de start van de Longines FEI Nations Cup. BraziliĆ«, Zwitserland, Duitsland, Groot-BrittanniĆ«, Frankrijk, Oostenrijk, Denemarken en Nederland streden er voor een nieuwe Nations Cup-overwinning. 

Het Nederlandse team had een collectieve off-day. Met een totaal van 28 strafpunten strandden ze helemaal onderaan op de achtste plaats. Harrie Smolders kon als enige een foutloze eerste ronde afleveren in het zadel van Bingo du Parc (v. Mylord Carthago) maar ook zij gingen in de tweede ronde in de fout. Sanne Thijssen had haar vertrouwde Con Quidam Rb (v. Quinar) onder het zadel maar kreeg in totaal ook 16 strafpunten aangerekend, waarvan vier in de eerste ronde. Met Long John Silver 3 NOP (v. Lasino) had Jur Vrieling in beide rondes een pechfout. Het schrapresultaat werd twee keer toegepast bij Loewie Joppen en Havel van de Wolfsakker Z (v. Hos d'O), die in totaal 37 strafpunten kreeg..

Met elk een totaal van slechts vier strafpunten was het BraziliĆ« en Zwitserland die het in de barrage tegen elkaar mochten opnemen. Voor BraziliĆ« had Rodrigo Pessoa een schoon strafblad in beide rondes op Major Tom (v. Vagabond de La Pomme). Bij het Zwitserse team was het zowel Bryan Balsiger die alle hout in de lepels liet liggen met Dubai du Bois Pinchet (v. Kashmir van Schuttershof) en Steve Guerdat op de rug van Venard de Cerisy (v. Open Up Semilly).

Zwitserland vaardigde de voormalige nummer Ć©Ć©n van de wereld, Martin Fuchs af en mocht de spits afbijten. Op Leone Jei (v. Baltic VDL) herhaalde Fuchs zijn prestatie van de tweede ronde en bleef opnieuw van al het hout af. BraziliĆ« zette op zijn beurt in op Yuri Mansur. In het zadel van Miss Blue-Saint Blue Farm QH (v. Chacco Blue) bleef hij in de eerste ronde foutloos en tikte een balk in de tweede. Ook in de barrage kregen ze een springfout aangerekend, dus was het Zwitserland die won. 

Volledige uitslag


TOP DRIE

  1. Zwitserland
  2. Braziliƫ
  3. Duitsland