Groot-Brittannië op geen fout te betrappen in Nations Cup Barcelona, Nederland mist kwalificatie

Groot-Brittannië op geen fout te betrappen in Nations Cup Barcelona, Nederland mist kwalificatie

Het publiek van Barcelona werd getrakteerd op de eerste competitie van de Nations Cup Finale! Vijftien landen kwamen aan de start, slechts acht van hen komen zondag opnieuw aan de start in de finale.


 De eerste nulronde kwam van Jana Wargers. De Duitse amazone kon rekenen op de veertienjarige Dorette (Dollar du Murier).

 

Jur Vrieling was de eerste van het Nederlandse team aan de start en reed Long John Silver 3 NOP (Lasino). De elfjarige ruin kreeg problemen in de driesprong nadat ze eerder al een balk uit de lepels tikten. Het duo eindigde hun ronde met acht strafpunten. Maikel van der Vleuten kreeg met Beauville Z NOP (Bustique) eveneens vier strafpunten op de teller erbij. Willem Greve verscheen op het toneel met Highway TN (Eldorado vd Zeshoek).De ruiter in oranje kwam met de hengst heel erg sterk uit de driesprong en ging foutloos richting de laatste lijn. Helaas in de voorlaatste dubbel ging het voor het duo mis en viel er hout naar beneden.

 

Aan het begin van de vierde en laatste ronde stonden enkel nog Duitsland en Groot-Brittannië met een nulscore bovenaan. Daarna volgden Brazilië, de Verenigde Staten, België, Spanje, Mexico en Zwitserland met elk vier strafpunten.

  

Ook het Amerikaanse team eindigde met acht strafpunten door een springfout van Laura Kraut en Dorado 212 (Tailormade Diarado’s Boy). Het lot van Groot-Brittannië lag finaal in de handen van de 24-jarige Harry Charles en Aralyn Blue (Chacco-Blue). Een beheerste ronde resulteerde in een foutloos resultaat waardoor Groot-Brittannië het enige land was dat met de nulscore kon besluiten. Voor Duitsland had Richard Vogel besloten om niet deel te nemen met United Touch S (Untouched) waardoor het Duitse team de springfout van Christian Kukuk en Checker 47 (Comme il Faut) toch nog aangerekend kreeg.

 

Harrie Smolders kwam op het einde aan de beurt met Bingo du Parc (Mylord Carthago). De voormalige nummer één van de wereld. De driesprong stuurde het duo in oranje helaas in de fout want zowel de eerste als de laatste hindernis ging tegen de vlakte. Wat later landden ze ook nog in het water en kregen ze nog een springfout in de laatste lijn. Hun zestien strafpunten werden het schrapresultaat, waardoor Nederland op zestien strafpunten eindigde.


Resultaten


Gekwalificeerde landen voor de finale

  1. Groot-Brittannië
  2. Brazilië
  3. Duitsland
  4. Zwitserland
  5. België 
  6. Verenigde Staten
  7. Ierland
  8. Frankrijk