Eric Ten Cate eindigt op zucht van goud in Kronenberg

Eric Ten Cate eindigt op zucht van goud in Kronenberg

Bij de Peelbergen leverde Eric Ten Cate deze vroege namiddag een sterk resultaat af tijdens de 2* 1.40m rubriek die ook meetelde als kwalificatie voor de Medium Tour finale. Van de 65 deelnemers sprong Ten Cate op de rug van de KWPN ruin Ivoor (Eldorado van de Zeshoek) net naar de tweede beste foutloze tijd en legde zo beslag op het zilver.

Hoewel Eric Ten Cate op Ivoor twee knappe fases neerzette, kon de amazone uiteindelijk niet tippen aan de winnende ronde van de Franse Alexis Goulet en de negenjarige merrie Calla (Quateron) die afklokten in 27.71 seconden. Een chrono die net elf honderdsten trager was verwees het Nederlandse duo daarom naar zilver. De Belgische Charlotte Mahieu nam in het zadel van de BWP ruin Kiarado (Diarado) de laatste podiumplek voor haar rekening.

Verder sprong ook Henk Frederiks nog dubbel foutloos rond in deze 1.40m proef, wat hem en de schimmelruin Jupiler (Cosun) de zesde opleverde. Hetzelfde resultaat in een tijd van 35.34 seconden plaatste Joy Lammers met onder het zadel de Casall dochter, Grace Kelly, verder nog als zestiende.

Vind de volledige uitslag hier.

Ten Cate kon wat later in de CSI2* over 1.35m nogmaals een top vijf-notering binnenhalen. In het zadel van Prima Donna van 't Roosakker (v. Comme il Faut) werd de Nederlander vijfde. Henk van de Pol was goed voor de twaalfde plaats met Hermantico, eveneens een nakomeling van Comme il Faut. 

Volledige uitslag